Što će Ryanairov komercijalni direktor obznaniti u Zadru?

Slika korisnika admin
Zračna luka Zadar
Hoće li Ryanairovo rukovodstvo donijeti dobre rezultate i najavu što ranijih letova?

Odgovor na pitanje, koje već mjesecima muči Zračnu luku i mnoge turističke djelatnike u Zadru, trebao bi biti poznat sutra. O tome hoće li iduće godine letjeti prije svibnja ili ne, u Zračnoj luci Zadar obznanit će David O'Brien, komercijalni direktor Ryanaira koji dolazi na sastanak sa Upravom Luke.

Sutrašnji bi sastanak i konferencija za medije konačno trebali riješiti zagonetku oko Ryanairovih planova za Zadar.

- Predstavnici Ryanaira obznanit će kada će početi letjeti iduće godine i na kojim letovima - rekao nam je kratko glasnogovornik Zračne luke, Nikola Barać.

I u Luci i u turističkim zajednicama grada i županije nadaju se da će Ryanairova sezona iduće godine početi prije svibnja, jer bi sve drugo dovelo do loše predsezone. To je već i vrijeme uskršnjih blagdana koji u Zadarsku županiju dovedu značajan broj gostiju, posebno ako blagdani zapadnu nešto kasnije.

Odgoda letova znatno bi utjecala na broj gostiju u predsezoni, pa mnogi posljednjih mjeseci sa strepnjom očekuju odluku irskog avioprijevoznika. Turistički djelatnici nadaju se da do ovog scenarija neće doći, i to iz dva razloga: Ryanair već prodaje karte za travanj, pa je nelogično da bi ih pustio u optjecaj ako ih misli vraćati kupcima. I drugo, direktor O'Leary je još u veljači ove godine u Zadru najavio povećanje broja putnika za četiri do pet posto iako neće ići na povećanje broja destinacija sa zadarske Zračne luke.

Dok u irskom avioprijevozniku odlučuju hoće li Zadar počastiti letovima prije svibnja ili ne, Hrvatska turistička zajednica u suradnji sa lokalnima čini sve da se osiguraju sredstva za udruženo odlašavanje Ryanaira. Tako je još u veljači ove godine održan sastanak u Ministarstvu turizma na kojemu su bili i predstavnici Zadarske županije kako bi se riješio sve veći problem financiranja ovog projekta. Svi su složni kako upravo irska tvrtka donosi najbolje rezultate, i to ne samo Zadarskoj županiji, već i ostalima u koje Ryanair dovozi putnike, a koji slijeću u zadarsku Zračnu luku. Postignut je i dogovor predstavnika Ministarstva turizma, Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, te HTZ-a i TZ Županije kako se mora nastaviti sa financiranjem udruženog oglašavanja.

Tada je najveći problem bio taj što se udio sredstava HTZ-a za Ryanair  posljednjih godina smanjio, no sada se pojavio još veći problem - hoće li Irci uopće letjeti prije svibnja?

I direktorica Turističke zajednice Županije, Mihaela Kadija, kazala je kako se maksimalno zalažu za opstojanje promidžbenog projekta Ryanair, svjesni važnosti koju ova zrakoplovna tvrtka ima za cijelu Zadarsku županiju, ali i šire.

Ostaje stoga za nadati se da će Ryanairovo rukovodstvo sutra u Zadar donijeti dobre rezultate i najavu što ranijih letova.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno