Tkonu Zlatna MasterCard Statua

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Nagrađen je TZ Sv. Filipa i Jakova i "pozlaćen" TZ Tkon

Turistička zajednica Općine Tkon osvojila je Zlatnu MasterCard Statuu za poseban doprinos kulturnom turizmu u sklopu ovogodišnje kulturno-turističke manifestacije MasterCard Brod knjižara - Brod kulture.

U konkurenciji 14 turističkih zajednica

Velika pozlaćena statua pripala je TZO Tkon u konkurenciji 14 turističkih zajednica jer je predstavila najbolji program svoje lokalne i autohtone kulture prilikom posjeta Broda knjižare - Broda kulture, a na svečanosti koju su upriličili domaćini dodijeljena su i posebna priznanja za drugo mjesto TZO Sv. Filipa i Jakova, trostrukoj pobjednici i trajnoj vlasnici Zlatne MasterCard Statue, te za treće mjesto TZ Raba koja je također trostruki pobjednik i trajni vlasnik statue.

- Manifestacija Master Card Brod knjižara - Brod kulture svoju misiju obogaćivanja kulturne i turističke ponude Jadrana ispunjava upravo u zajedništvu s turističkim zajednicama. Stoga nam je iznimno drago što naše napore, u kojima nastojimo dovesti knjige, pisce, kazališta i edukativne programe u mjesta gdje nema knjižara, knjižnica i kazališta, cijene i naši suorganizatori, koji dodatnim programima ponudu Broda kulture čine bogatijom i zanimljivijom za posjetitelje. Turistička zajednica Tkona opravdala je prošlogodišnju pobjedu i drago nam je što su ponovno pobijedili u visokoj konkurenciji 14 turističkih zajednica mjesta u koja smo uplovili ovoga ljeta, rekao je Igor Gerenčer, organizator manifestacije.

Zahvaljujući na nagradi, načelnik Tkona Goran Mušćet naglasio je kako su svi turistički djelatnici i mještani Tkona sretni i počašćeni jer je Tkon u jakoj konkurenciji izabrani za najboljeg suorganizatora ovog jedinstvenog kulturno-turističkog projekta.

50 raznih događanja

- Drugu godinu zaredom MasterCard Brod knjižara - Brod kulture svojom je šarolikom i zanimljivom posadom pisaca, glumaca i izvođača uplovio u našu luku kako bi zajedno s nama upriličio sadržajan i zanimljiv program za turiste i stanovnike otoka Pašmana. Ovu nagradu doživljavamo kao javno priznanje svima koji su sudjelovali u organizaciji i prezentaciji bogate tradicije otoka Pašmana, izlagačima na Sajmu otočnih proizvoda, folklornim udrugama, mažoretkinjama, dječjem zboru, puhačkom orkestru i mještanima koji su sudionike i goste počastili hranom i pićem. Zahvaljujem organizatorima što su nas uključili u program Broda kulture, napomenuo je Mušćet.

TZO Tkona, u suradnji s općinom, JKU Prvenj i Sajmom otočnih proizvoda, organizirala je u tri ljetna mjeseca više od 50 različitih kulturnih, zabavnih i sportskih događanja, vodeći računa o svim dobnim skupinama i afinitetima turista i domicilnog stanovništva.

Prema riječima Adrijane Benčić iz TZO Tkon, dobro osmišljena ljetna ponuda i cjelogodišnja promidžba, donijeli su Tkonu rekordnu turističku sezonu.

- Lani smo imali 75.000 noćenja, a ove godine, u prvih devet mjeseci, više od 85.000. Tradicionalno, najbrojniji su Slovenci, Austrijanci, Nijemci, ali bilježimo znatan rast gostiju iz Italije i Francuske, što vjerojatno možemo zahvaliti dobroj promidžbi u tim dvjema zemljama prošlog proljeća. Voljeli bismo se predstaviti i na drugim europskim tržištima jer bez jake reklame nema ni ovako dobrih rezultata. Naravno, tu je i nezaobilazan Škraping, koji je mnogima otkrio Pašman kao zanimljivu destinaciju i sigurno doprinio popularnosti našega otoka, ističe Benčić te dodaje da je jednako zanimljiv program, pod imenom "Zima u Tkonu", pripremljen i za predstojeće mjesece u kojima se "poslovično" na otoku ne događa ništa.

- Želimo promijeniti tu sliku o otocima, koju najčešće imaju oni koji nas posjećuju samo ljeti. Tkon živi svih 12 mjeseci u godini i mi smo, u suradnji s udrugom Volat, za naše mještane, a dobrodošli su i stanovnici okolnih mjesta, pripremili različite radionice, predstave, koncerte, izložbe, igrani i dokumentarni filmski program, najavljuje Adriana Benčić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno