Zadar suspendiran zbog sudačkih taksi

Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN
NOVI PROBLEMI - Upitan je nastup Zadrana u Vinkovcima

Nogometni klub Zadra od jučer je pod suspenzijom. Odlukom povjerenika Druge lige Ivice Šparaveca klub sa Stanova se suspendira zbog neplaćenih sudačkih taksi i to za period od početka ove sezone. To podrazumijeva domaće utakmice kako seniora, tako i juniora, kadeta i pionira. Kako bismo saznali razloge suspenzije, kontaktirali smo Josipa Bepa Bajla, sportskog direktora, jednog od rijetkih koji još uvijek nije "digao sidro" sa Stanova.

- Informacija o tome da je Zadar suspendiran od ponedjeljka je točna - kazivao je jučer ujutro Bajlo.

- U klub je stigla odluka povjerenika Duge lige Ivice Šparaveca da se NK Zadar suspendira zbog neisplaćenih sudačkih taksi za ovu sezonu.

Drugim riječima upitan je nastup Zadra u sljedećem kolu kada gostuju kod Cibalije.

- Ako do utakmice, tj. do subote ne podmirimo dugovanja nemamo pravo nastupa u Vinkovcima. Uz to, prijeti nam i oduzimanje jednog do tri boda.

O kakvom se iznosi radi i postoji li mogućnost da Zadar do subote podmiri ta dugovanja.

- Riječ je o otprilike 60.000 kuna. Moram naglasiti da se tu ne radi samo o sudačkim taksama za seniorske utakmice, već i o onima za domaće nastupe juniora, kadeta i pionira. Uvjeren sam da ćemo to dugovanje anulirati do subote i da će Zadar imati pravo nastupa u Vinkovcima - kazao nam je u kraćem telefonskom razgovoru Josip Bajlo.

Da je situacija u Zadru alarmantna znali smo od početka ove sezone. Međutim, da klub neće uspijevati pokrivati niti minimalne iznose koji su preduvjet nastupa u Drugoj ligi, teško je bilo za pretpostaviti. Kako doznajemo dosadašnja praksa je bila da se sudačke takse podmiruju iz inkasa od prodanih ulaznica. Zašto se ona nije nastavila i zašto Zadar do sada nije podmirio barem dio dugovanja za ovu sezonu, otvoreno je pitanje na koje odgovor moraju dati čelni ljudi drugoligaša sa Stanova, tj. Uprava kluba. Nije tajna da klub ima velika dugovanja prema igračima, pogotovo ovim starijima koji su u klubu već duži niz godina. Od početka sezone Klub nikome od njih nije isplatio "ni lipe" pa je za očekivati da će i to nezadovoljstvo ubrzo kulminirati. Klupski račun je već duže vrijeme blokiran što dodatno otežava rad. U svakom slučaju ako se u što skorijem roku ne dogodi nekakav pomak na tom planu Zadru prijeti možda i najcrnji scenarij, a to je odlazak u stečaj.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno