Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

POTVRĐENO Ivan Ramljak novi je igrač Zadra

11.10.2016. 22:00
POTVRĐENO Ivan Ramljak novi je igrač Zadra


Oko registracije ne bi trebalo biti problema, s obzirom da ne podliježe FIBA-inoj sankciji – stoji na službenim stranicama kluba


U redove Košarkaškog kluba Zadar vratio se Ivan Ramljak, 26-godišnji krilni igrač, koji je prošlu sezonu proveo na Višnjiku, ali nakon isteka ugovora ljetos nije došlo do nastavka suradnje. Prvu vijest objavila je igračeva agencija Pepi Sport na svom Instagram profilu, nakon čega se oglasio i KK Zadar.
– Prvi ovosezonski nastup za Zadar Ramljak će imati u nedjeljnoj utakmici 5. kola ABA lige protiv MZT-a. Suradnja je dogovorena do kraja sezone. Oko registracije ne bi trebalo biti problema, s obzirom da ne podliježe FIBA-inoj sankciji – stoji na službenim stranicama kluba.
– Zadovoljni smo povratkom Ramljaka. Riječ je o kvalitetnom i iskusnom igraču kakav nam je potreban. Znamo što od njega možemo dobiti i sigurno će biti važna karika u stabilnosti naše vanjske linije i obrane. Odmah smo ga registrirali za ABA ligu, a registrirat ćemo ga i za drugi dio hrvatskog prvenstva na idućem prijelaznom roku – izjavio je Branko Skroče, sportski direktor Zadra.
Ramljak je prošle sezone u dresu Zadra bio na prosjecima od 7,2 poena i 4,3 skoka za 22 minute po susretu u ABA ligi, te 11,1 poen, 6,2 skokova i 2,4 asistencije za 25 minuta u Ligi za prvaka. Ovu je sezonu počeo u redovima KK Zagreba, za kojega je nastupio i u prvom kolu prvenstva Hrvatske protiv Škrljeva (7 poena, 5 skokova, 2 asistencije), nakon čega je stigao poziv iz Zadra. Prije dolaska na Višnjik prošle godine, 203 centimetra visok igrač iz Posušja je od 2009. do 2013. igrao za Široki, a potom dvije sezone za Cedevitu.