Aktivisti Crvenog križa prodavali kupone na Poluotoku

Slika korisnika valentinam
Jednima simbolična gesta, drugima značajna pomoć
Radi se o kuponima simbolične vrijednosti, po 1 kunu za učenike i 5 kuna za građane. Prikupljamo sredstva za kupnju prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština za obitelji u potrebi, govori Bore Galac, ravnatelj zadarskog Crvenog križa
Arif SITNICA
Zadrani spremni za Solidarnost na djelu

Volonteri zadarskog Crvenog križa jučer su tijekom cijelog  jutra građanima na Poluotoku prodavali kupone u vrijednosti od 5 kuna u okviru tradicionalne akcije Solidarnost na djelu. Obišli su i zaposlenike gradske i županijske uprave, kao i obrte po centru grada.

- Akcijom po svim osnovnim i srednjim školama na području djelovanja našeg Gradskog društva, prodajom kupona građanima i zaposlenicima u centru grada te prikupljanjem odjeće i obuće u prostorijama  Crvenog križa na Relji, obilježavamo ovogodišnju akciju i prikupljamo  sredstva za kupnju prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština  za obitelji u potrebi. Radi se o kuponima simbolične vrijednosti, po 1  kunu za učenike i 5 kuna za građane. Iznos za građane je manji od cijene jednog espressa, a tom simboličnom gestom svaka osoba postaje  dijelom velike akcije koja će nekima biti od značajne pomoći, govori  Bore Galac, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Zadar.

Akcija se održava već 46. put na području cijele Hrvatske, a lokalna  društva Crvenog križa je organiziraju na način koji smatraju najefikasnijim.

- Kod nas već desetak dana traju pripreme za akciju Solidarnost na  djelu. Obišli smo sve osnovne i srednje škole na području djelokruga  našeg Društva, dakle na području gradova Zadar i Nin te 17 općina. Tamo smo ostavili onoliko kupona u vrijednosti od 1 kune koliko ima dotična škola učenika te plakate i letke kako bi svaki razrednik mogao pojasniti učenicima o kakvoj se akciji radi. Važno nam je, čak možda i više  od prikupljenog novca, da djeca i mladi razviju svijest o tome da postoje ljudi koji jako teško žive te da ih senzibiliziramo na pomaganje  onima u potrebi, kazao je Galac.

Organizatori su pazili da akcija, na početku školske godine, još dodatno ne optereti proračune roditelja te kako bi svi učenici mogli sudjelovati.

- I s iznosom od 1 kune po učeniku, postignut je cilj da se učenici  senzibiliziraju za pomaganje, a opet, kad se sve prikupi, uspjet ćemo  nekome pomoći. Škole će prikupljati sredstva do kraja mjeseca pa će se  tek onda znati koliko je novca prikupljeno. Potom ćemo pripremiti pakete i interventno pomagati obiteljima u potrebi, a podijeljeno im je  ukupno 20.000 kupona, govori Galac.

Osim prodaje kupona, akcija je obilježena i u skladištu Crvenog križa  na Relji u kojem se tijekom cijele godine prikuplja korištena, ali nosiva,  odjeća i obuća, a jučer je izvanredno, u povodu akcije, skladiše bilo otvoreno sve do 19 sati.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno