Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Elektra počela gradnju trafostanice, Perkovići najavili tužbe

12.10.2018. 19:01
Elektra počela gradnju trafostanice, Perkovići najavili tužbe


Elektra Zadar je započela gradnju trafostanice zbog koje su se Puntamičani digli na noge te organizirali mirni prosvjed. Iz Grada Zadra koji je izdao građevinsku dozvolu za gradnju trafostanice na lokaciji ispred župne crkve Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije i Elektre Zadar poručili su kako je građevinska dozvola u skladu s Prostornim planom za zonu Vitrenjak ll za koju Puntamičani tvrde da je nezakonita.
U ime organizatora prosvjeda odvjetnički bračni par Perković, Sanja i Rikardo, izvjestili su kako su, nakon što su kontaktirali sve nadležne na lokalnoj razini zatražili nadzor Ministarstva graditeljstva. Rezultat koji su dobili jest da je sve po zakonu što je, kažu Perkovići, katastrofalno.
Tvrde kako se službenica iz resornog ministarstva koja je obavila traženi nadzor očitovala na sasvim drugu zemljišnu česticu, oko 150 metara zapadnije od one na kojoj se trafostanica gradi, odnosno onu koja je u PP i ucrtana. Za lokaciju na kojoj se trafostanica gradi, a koja je ispred njihove obiteljske kuće, kažu kako je u istom planu ucrtana kao prostor za zaštitu od ugroze, odnosno evakuaciju ljudi u slučaju neke nepogode i slično, a da je sama trafostanica objekt koji upravo predstavlja ugrozu. Perkovići su zbog svega navedenog najavili i tužbe protiv odgovornih USKOK-u.