Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Jerbić: U svakoj utakmici idemo na tri boda

12.10.2019. 11:54


U 8. kolu Treće HNL jug Zadar očekuje gostovanje u Klisu kod ondašnjeg Uskoka. Nakon prošlotjedne pobjede nad Jadranom LP na Stanovima, izabranici Marka Pinčića pozitivnu seriju koja traje pet kola žele nastaviti i u današnjem dvoboju. Klišani nisu najbolje ušli u ovu sezonu i sigurno će na svom travnjaku učiniti sve ne bi li se dokopali tri boda. Zadrani s druge strane nemaju imperativ, ali upravo ta konstatacija mogla bi otpustiti sve kočnice i momčadi iz Krševanovog grada osigurati dobar nastup i u konačnici osvajanje boda ili sva tri. Recept koji do sada prakticiraju, osvajanje tri boda kod kuće i boda na strani (s izuzetkom GOŠK-a i Zmaja) donio im je trenutačno plasman na 4. mjesto i ne vjerujemo da će od njega odustati.
– Mi u svakoj utakmici idemo na osvajanje tri boda, pa će tako biti i u Klisu – kazivao je jučer kapetan momčadi sa Stanova, Jure Jerbić.
– Ova posljednja pobjeda nad Jadranom kod kuće donijela nam je dodatni mir i samopouzdanje. Nije to bila lagana utakmica, Pločani su se pokazali kao respektabilan suparnik i teško nam je bilo stvoriti takvu dominaciju kakvu smo imali u ostalim utakmicama na svom travnjaku. Nama je uvelike pomogao taj rani pogodak, ali smo se mučili s postizanjem drugog kojim bi riješili pitanje pobjednika. Na kraju smo ga postigli u samoj završnici i napravili ono što smo i željeli, osvojili tri boda.
Ta utakmica je arhivirana, a Zadrani su se od ponedjeljka okrenuli gostovanju u Klisu.
– U prošloj sezoni Uskok je do samog kraja bio u vrhu ljestvice i borio se za najviše pozicije. U ovoj sezoni nisu startali na najbolji način i sigurno je da će protiv nas pokušati iskupiti i osvojiti tri boda. Igrali smo s njima u pripremnom razdoblju, ta utakmica na Stanovima završila je 2:2. Riječ je o kvalitetnoj momčadi koja ima nekolicinu iskusnih igrača, svojevrsni spoj mladosti i iskustva. Međutim, kao što sam već rekao, nama je cilj u svakoj utakmici osvajanje tri boda pa će tako biti i u ovoj.
Za vjerovati je da će Zadar strpljivom igrom pokušati ostvariti svoj cilj u Klisu.
– Na nama je da damo svoj maksimum u svakoj utakmici. Nećemo srljati, ali od prve minute ćemo se pokušati nametnuti i stvoriti našu dominaciju. A kroz to doći do prilika koje bi nam donijele prednost. Želimo diktirati tempo utakmice, a ako to postignemo, ne sumnjam da ćemo se iz Klisa vratiti s bodom ili sva tri. Jako će nam nedostajati Domagoj Muić koji ima tri žuta kartona, ali ne sumnjam u to da na našoj klupi imamo igrače koji će ga dostojno zamijeniti – kazao je u najavi gostovanja kod Uskoka Jure Jerbić.