Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Ne dvoji, za drugog izdvoji

12.10.2019. 12:16


U sklopu 47. Sabirne akcije »Solidarnost na djelu« Hrvatskog Crvenog križa koja se u čitavoj zemlji odvija pod sloganom »Ne dvoji, za drugog izdvoji« Gradsko društvo Crvenog križa grada Biograda na Moru organiziralo je veliku humanitarnu akciju koja se održavala u prostoru Bure centra.
– U ime osoba kojima je ova pomoć potrebita plemeniti ljudi veliko vam hvala. Kao i ranijih godina riječ je o prikupljanju donacija za pomoć obiteljima i osobama slabijeg imovinskog statusa a prikupljene donacije u obliku hrane i higijenskih potrepština biti će donirane potrebitima, kojih je na žalost i na našem području sve više, kazala je Franka Troskot, ravnateljica GDCK-a Biograd na Moru.
Cilj ovakvih akcija je da se uz izravnu pomoć osobama u potrebi ujedno i senzibilizira javnost, odnosno podigne svijest o korisnim učincima doniranja, jer pomoći na bilo koji način onome kome je pomoć potrebna više je nego dobar osjećaj.
– Volonteri biogradskog Gradskog društva Crvenog križa dijelili su letke i upoznavali prolaznike i posjetitelje ovog velikog trgovačkog centra na koji način i što mogu donirati, a košara se već na samom početku ovog prvog dana počela puniti ponosno će Troskot.
Neki od posjetitelja najradije su donacije uručili u ruke volontera, a među njima i veći broj djece.
– Donirati su se mogli prehrambeni artikli: ulje, brašno, šećer, riža, tjestenina, sol, marmelade, ribljih ili mesnih konzervi, konzervi graška, mahuna, slanutka i slično. Dok se od higijenskih potrepština najradije darovali sapuni, šamponi za kosu i kupanje, deterdženti za rublje zubne paste vlažne maramice i druge slične potrepštine, koje si svi naši sugrađani na žalost ne mogu priskrbiti.
Za mnoge od u potrebi kojima će ovakvi donatorski paketi biti uručeni, oni neće predstavljati samo pomoć, već i zrno utjehe što eto, nisu sami u teškim životnim trenutcima i da je biti čovjek i to još human, ipak osobina koju mnogi još nisu izgubili, naglasila je Troskot.
Uz Crveni križ uvijek vežemo humanost, solidarnost, nesebičnost, darivanje krvi…
– Da, to su osnovne stvari koje su nazočne u Crvenom križu. Aktivnosti su nam sve više usmjerene prema mladima, da ih naučimo kako treba misliti na one starije, ali i na starije da nisu zaboravljeni, zaključila je Franka Troskot.