Ne dvoji, za drugog izdvoji

Slika korisnika mkvanja
Biogradska solidarnost na djelu
Cilj ovakvih akcija je da se uz izravnu pomoć osobama u potrebi ujedno i senzibilizira javnost, odnosno podigne svijest o korisnim učincima doniranja, jer pomoći na bilo koji način onome kome je pomoć potrebna više je nego dobar osjećaj, kazala je Franka Troskot, ravnateljica biogradskog Crvenog križa
Velimir BRKIĆ
Gradsko društvo Crvenog križa grada Biograda na Moru organiziralo je veliku humanitarnu akciju

U sklopu 47. Sabirne akcije »Solidarnost na djelu« Hrvatskog Crvenog križa koja se u čitavoj zemlji odvija pod sloganom »Ne dvoji, za drugog izdvoji« Gradsko društvo Crvenog križa grada Biograda na Moru organiziralo je veliku humanitarnu akciju koja se održavala u prostoru Bure centra.
- U ime osoba kojima je ova pomoć potrebita plemeniti ljudi veliko vam hvala. Kao i ranijih godina riječ je o prikupljanju donacija za pomoć obiteljima i osobama slabijeg imovinskog statusa a prikupljene donacije u obliku hrane i higijenskih potrepština biti će donirane potrebitima, kojih je na žalost i na našem području sve više, kazala je Franka Troskot, ravnateljica GDCK-a Biograd na Moru.
Cilj ovakvih akcija je da se uz izravnu pomoć osobama u potrebi ujedno i senzibilizira javnost, odnosno podigne svijest o korisnim učincima doniranja, jer pomoći na bilo koji način onome kome je pomoć potrebna više je nego dobar osjećaj.
- Volonteri biogradskog Gradskog društva Crvenog križa dijelili su letke i upoznavali prolaznike i posjetitelje ovog velikog trgovačkog centra na koji način i što mogu donirati, a košara se već na samom početku ovog prvog dana počela puniti ponosno će Troskot.
Neki od posjetitelja najradije su donacije uručili u ruke volontera, a među njima i veći broj djece.
- Donirati su se mogli prehrambeni artikli: ulje, brašno, šećer, riža, tjestenina, sol, marmelade, ribljih ili mesnih konzervi, konzervi graška, mahuna, slanutka i slično. Dok se od higijenskih potrepština najradije darovali sapuni, šamponi za kosu i kupanje, deterdženti za rublje zubne paste vlažne maramice i druge slične potrepštine, koje si svi naši sugrađani na žalost ne mogu priskrbiti.
Za mnoge od u potrebi kojima će ovakvi donatorski paketi biti uručeni, oni neće predstavljati samo pomoć, već i zrno utjehe što eto, nisu sami u teškim životnim trenutcima i da je biti čovjek i to još human, ipak osobina koju mnogi još nisu izgubili, naglasila je Troskot.
Uz Crveni križ uvijek vežemo humanost, solidarnost, nesebičnost, darivanje krvi...
- Da, to su osnovne stvari koje su nazočne u Crvenom križu. Aktivnosti su nam sve više usmjerene prema mladima, da ih naučimo kako treba misliti na one starije, ali i na starije da nisu zaboravljeni, zaključila je Franka Troskot.

Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)

Komentari

Slika korisnika monika
Sukosanci uvijek daku krv!