Održani Sportski susreti korisnika osam domova za odgoj djece i mladeži RH

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Okupili se na događanju koje ih obraduje jedanput godišnje
Ovi sportski susreti su značajni za djecu iz sustava socijalne skrbi jer im omogućavaju da upoznaju svoju zemlju, da se druže s djecom koja su u sličnoj životnoj situaciji te da se i dobro zabave, a njima to zaista nedostaje jer dolaze svi iz socijalno ugroženih obitelji kao i često iz obitelji gdje je bilo i nasilja, ističe Šarić
Zvonko KUCELIN
Ravnateljica Ljiljana Šarić

Uz puno smjeha, pozitivnih vibracija, zdravog sportskog nadmetanja i dobrog druženja jučer su zaključeni još jedni »Sportski susreti Domova za odgoj djece i mladeži Republike Hrvatske«. Djeca, njih pedesetak, svoje su sportske sposobnosti odmjeravali u dvorištu zadarskog Doma koji stoji u organizaciji ovog događanja koje se održava jedan put godišnje. Igralo se nogomet, košarku i stolni tenis a u Zadar su stigli mališani, a i oni nešto stariji korisnici hrvatskih domova za odgoj djece i mladeži, iz sedam gradova: Pule, Rijeke, Karlovca, Zagreba, Ivaneca, Luga Samoborskog i Splita, uključujući naravno i domaćine iz Zadra. Mali/mladi sportaši stigli su u Zadar u pratnji odgojitelja, njih 20, a na susrete su stigli i zaposlenici doma domaćina pa je jučer ujutro bilo, spomenuto, i više nego živo na Voštarnici. Ekipe su bile podjeljene na kopnene i morske, a za pobjednike su bile osigurane i nagrade: košarkaška i nogometna lopta kao i reketi za stolni tenis, pehari i majice koje su dobili i svi ostali sudionici događanja. Susrete je potpomogla Zadarska županija i nadležno Ministarstvo kao i nekolicina sponzora: Tvornica kruha Zadar, Vražap i mesnice Paleka pa je pripremljen i bogat domjenak.
- Sportski susreti domova su jako značajni za djecu iz sustava socijalne skrbi jer im omogućava prvo da kroz putovanja upoznaju svoju zemlju, drugo da se druže s djecom koja su u sličnoj situaciji kao i oni te da se u konačnici i dobro zabave. Njima to zaista nedostaje jer dolaze svi iz socijalno ugroženih obitelji kao i često iz obitelji gdje je bilo i nasilja. Djeca su došla iz svih krajeva Hrvatske. Nažalost nisu nam se mogla odazvati djeca iz domova u Malom Lošinju i Osijeku zbog daljine i nedostatka financijskih sredstava no ovi koji su došli se odlično zabavljaju, druže i kako sam imala priliku čuti jedva su čekali ovaj dan, posebice zbog činjenice da smo mi kao Dom dobro poznati po svojoj organizaciji ovog događanja, naglasila je ravnateljica Doma za odgoj djece i mladeži Zadar Ljiljana Šarić te dodala kako bi susreti svakako bili i bolji da su u mogućnosti produžiti ih koji dan, što zbog nedostatnih financijskih sredstava nije moguće.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)