Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

TREĆA HNL JUG Colić: Protiv jakih momčadi uvijek budemo najbolji

12.10.2019. 09:21


Pred nogometašima biogradskog Primorca zahtjevan je ispit. Na svom će igralištu Kazimir i Silvestar u Biogradu na Moru danas dočekati trenutačnog lidera prvenstva, sinjskog Junaka. Raspoloženje u momčadi iz kraljevskog grada nakon prošlotjedne pobjede u gostima kod Vodica na visokom je stupnju. Očito je dolazak novog trenera, ali iskusnog trenerskog lisca, Stanka Mršića dobro djelovao na momčad koja je to i pokazala kod novog trećeligaša. Međutim, svjesni su u Primorcu da je sada pred njima puno veća prepreka, momčad koja je u prošloj sezoni bila prvak Treće HNL jug i koja je u istom ritmu nastavila i ove sezone. Ne treba sumnjati da će Biograjci dati svoj maksimum kako bi zaustavili taj pobjednički niz Sinjana i na svoj konto pospremili tri boda. Nova tri nakon onog troboda u Vodicama.
– Utakmica u Vodicama od samog početka je bila jednosmjerna ulica. U našu korist – kazivao je jučer Marko Colić.
– Iako su Vodičani poveli, vrlo brzo smo još u prvom dijelu preokrenuli rezultat u našu korist. S još dva pogotka u nastavku utakmice stvar smo riješili i pospremili tri boda na naš konto. Na taj smo se način iskupili za onaj poraz od Uranije na svom travnjaku i što je još važnije dodatno se napunili samopouzdanjem. Očito je pozitivan šok bio i dolazak novog trenera Stanka Mršića Želim još dodati da mi nismo zaboravili igrati nogomet, samo nas je trebalo malo razdrmati i odmah se to vidjelo na našoj igri.
Slijedi novi ispit, usudili bi se reći puno teži s obzirom na to da u Biograd na Moru stiže lider Junak.
– Definitivno je riječ o momčadi koja ima kvalitetu. To su dokazali i prošle sezone kada su bili prvaci Treće HNL jug. I u ovoj sezoni krenuli su odlično i drže prvo mjesto na ljestvici. Međutim, mi se ne želimo previše baviti njima. Mislim da će u ovoj utakmici biti puno važnije kako ćemo mi odigrati i smatram da će o tome uvelike ovisiti ishod ovog dvoboja. Iskreno ne bojim se. Mi uvijek igramo najbolje protiv najkvalitetnijih momčadi. Vjerujem da će tako biti i danas i da ćemo se nakon utakmice mi biti ti koji će travnjak napustiti veseli – kazao je u kraćoj najavi Marko Colić.
Dodajmo tome da će Primorcu u dvoboju s Junakom nedostajati Mario Pedišić, a na njegovoj stoperskoj poziciji, kako nam je i sam kazao, zaigrat će upravo Colić.
Junak vodi, Primorac sigurno brodi
Ako bacimo pogled na ljestvicu Treće HNL prerano bi mogli zaključiti da je Junak favorit u današnjem dvoboju s Primorcem (B). S obzirom da Junak vodi na ljestvici sa 16 bodova,a Biograjci drže 8. mjesto sa 10 osvojenih bodova, možemo im tek dati ulogu papirnatih, ili bolje reći prividnih favorita. Jer, protiv Biograjaca na njihovom travnjaku nitko nije favorit, pogotovo ako budu u pravom idanju. Junak je u dosadašnjih sedam kola pet puta pobijedio, a po jednom su remizirali i doživjeli poraz (Split). S druge strane Biograjci su triput travnjak napuštali slaveći pobjedu. isto toliko puta su poraženi, a jednom su remizirali. Gol razlika Sinjana je 11:5, a Biograjaca 12:14. Obje su momčadi u prošlom kolu pobijedile, Junak na svom travnjaku kontra GOŠK-a, a Primorac protiv Vodica u Vodicama. Za očekivati je tvrdu utakmicu u kojoj će, vjerujemo se i nadamo, na kraju slaviti domaćini iz kraljevskog grada.