RADOSTAN DAN Sedam darova Duha svetoga u Debeljaku je primilo 24 a u Sukošanu 52 krizmanika

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Sakrament svete potvrde u župi sv. Kasijana
U župi sv. Kasijana u Sukošanu i Debeljaku, darove Duha svetoga primilo je ukupno 76 krizmanika, sad već učenika drugih i trećih razreda srednje škole. U crkvi Uznesenja Velike Gospe u Debeljaku mons. Josip Lenkić, na svečanom misnom slavlju u zajedništvu sa župnikom don Domagojem Kelavom podijelio je sakrament svete potvrde ili krizme za 24 mladih krizmanika, 8 djevojaka i 16 mladića, a u župnoj crkvi sv. Kasijana u Sukošanu za 52 krizmanika, 30 djevojaka i 22 mladića
Velimir BRKIĆ
Od 52 sukošanskih krizmanika 30 je djevojaka

Veliki dan za vjernički puk župe sv. Kasijana u Sukošanu i Debeljaku, u nedjelju 11. listopada 2020., sedam darova Duha svetoga primilo je ukupno 76 krizmanika, sad već učenika drugih i trećih razreda srednje škole.

Izaslanik zadarskog nadbiskupa mons. Želimira Puljića, kancelar i generalni vikar Zadarske nadbiskupije, u župnoj crkvi sv. Kasijana u Sukošanu kao znak krizme položio je ruku i uljem pomazao 52 krizmanika, 30 djevojaka i 22 mladića, koji su pomazanjem dobili Duha svetoga.

- Uz pomoć Duha Svetoga možete imati onu pravu viziju budućnosti koja treba završiti s Bogom i u Bogu, ali i da bi ste kao sudionici njegova mira mogli živjeti u sadašnjosti i mudrosti, rekao je mons. Lenkić, župnik zadarskog svetišta sv. Šime.
 

Isusova ljubav spašava

Lenkić je poželio krizmanicima da Duh Sveti zapali njihova srca, da izgaraju od čežnje za Isusom, njihovim prijateljem i da u njima raste želja za Kristom jedinim Otkupiteljem čovjeka te da se u njima nikada ne ugase glad i čežnja za nebeskim dobrima.

- Vjerujte u Isusovu ljubav koja spašava, vjerujte u njegovo milosrđe koje prašta i oživljava i uzdajte se u Gospodina, budite sigurni u njegove riječi, jer evanđelje nade ne vara, poručio je mladima mons. Lenkić kojem je u ime roditelja dobrodošlicu mons. Josipu Lenkića u Debeljeku izrekla vjeroučiteljica Marijana Smolić, a u Sukošanu učiteljica Rosanda Keran.

- Dragi krizmanici, kad budete u trenutku dileme što činiti, nemojte zaboraviti da ste jednoga dana primili krizmu - Duha Svetoga, dar Isusa Krista koji je obećao da će vas voditi svojim putem, jer je On sam put, naglasio je Lenkić.

Razmišljajući o ovim riječima, krizmanici nisu mogli pobjeći dojmu kako je krizma očito nešto vrlo posebno
 

Božji influencer

Mons. Lenkić je govorio i o Carlu Acutisu, talijanskom tinejdžeru poznatom kao "Božji influencer", kojeg je katolička crkva u subotu, 9. listopada 2020., u talijanskom Asizu poglasila blaženim. Beatifikacija je korak udaljena od svetosti ili kanonizacije.

- Karlo, koji je umro od leukemije u dobi od 15 godina 2006. godine, bio je duboko religiozan zaljubljenik u računala iz Milana, koji je na internet gledao kao na način širenja katoličke vjere, istaknuo je propovjednik.

Nakon propovijedi i obnove krsnih obećanja uslijedio je obred podjeljivanja sakramenta krizme ili potvrde.

Dok su sekristijan Nevio Gambiraža u Debeljaku i Andrija Smolić - Smoljo u Sukošanu gotovo nevidljivo brinuli o tijeku misnog slavlja, predstavnici krizmanika čitali su misna čitanja, a pjevali su crkveni zborovi pod vodstvom sestre Davide.

Nakon fotografiranja slavlje se nastavilo uz bogate stolove u obiteljskim kućama ili u restoranima.

Ocjena: 
Prosječno: 5 (2 glasova)

Komentari

Slika korisnika monika
A što sa maskama? Ni je to u Hrvatskoj obavezno?

Monika