Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Teško odrastanje ekipe s Višnjika

12.10.2020. 11:42


Nakon što su doživjele težak poraz u prvom dijelu protiv košarkašica Splita, Zadranke su slično prošle i u prvoj domaćoj utakmici u kojoj su ugostile Košarkašku akademiju Žane Lelas koju s klupe vodi… Žana Lelas. Protivnice Zadranki svakako ne spadaju u vrh hrvatske košarke niti spadaju među jače ekipe u skupini Jug, no činjenice da u rosteru KAŽL-a ima nekoliko iskusnijih igračica i ima nešto visine u reketu bilo je previše za (pre)mladu ekipu Zadra, a utakmica je ponovno bila riješena u samo nekoliko minuta. Zadranke tako nakon prva dva kola imaju dva visoka poraza i u ovom trenutku je jasno da će s ovakvim rosterom jako teško izboriti ostanak u Premijer ligi. No, liga je tek počela, Zadranke imaju mladost, imaju talent, a treba očekivati da će s utakmicama, osim iskustva, povećavati i kvalitetu i da će biti sve konkurentnije, barem ekipama iz donjeg doma. No, do toga ipak treba doći. U ovom trenutku košarkašice Zadra najizgledniji kandidat za ispadanje iz lige.
Nakon prve četvrtine na semaforu je stalo 6:31. Zadranke su ugostile ekipu koja ne spada u sam vrh Premijer lige – skupine Jug i s kojima su mlade Zadranke trebale igrati barem donekle u egalu. No, već nakon prvih deset minuta imale su 25 poena zaostatka. A gubile su 15:0 nakon tri minute, 19:0 nakon četiri, a kao u prvom kolu protiv Splita, prvi koš su dale u šestoj minuti, kada je Hana Rudić pogodila za 2:19. No, Zadranke su primale koš gotovo u svakom napadu, sa svih pozicija, a često su morale raditi prekršaj pa su gostujuće košarkašice stalno boravile na liniji slobodnih bacanja. A 20 razlike je bilo nakon sedam minuta utakmice i na prste jedne ruke se moglo izbrojati koliko puta su Zadranke uspjele obraniti napad.
Približile su se košarkašice Košarkaške akademije Žane Lelas i razlici od 30 koševa, kada Zadranke kreću u seriju od 9:0, a nakon toga i 14:2 za 20:37. Pogađale su Katia Nekić, Mihaela Dobrić, a svoje koševe dodale su Lara Špinderk i Hana Rudić. Do kraja četvrtine igralo se koš na koš, no razlika se ipak nije dodatno smanjivala već su gostujuće košarkašice stigle do +22 (33:55) prije odlaska na veliki odmor.
Veliki problem za košarkašice Zadra bila je gostujuća igračica Andrea Marić, koja igra na poziciji centra. Marić je i zabijala i skakala u napadu i asistirala kada su je Zadranke udvojile. Skok u napadu je u trećoj dionici bio ogroman problem jer kada su Zadranke i odigrale dobru obranu, vrlo lako su gošće osvajale loptu kroz skok u napadu i dobivale drugu priliku, koju su redovito i koristile. Tempo koji su Zadranke nametnule u drugoj četvrtini nisu mogle držati u trećoj, a pogotovo se to osjetilo kada je Antonela Bodrožić zaradila petu osobnu pogrešku. Na kraju treće dionice utakmica je bila praktički riješena, jer su Zadranke imali 31 koš manjka (46:77) i sve ostalo je bilo samo odrađivanje posla od strane gostujućih igračica.
 


ZADAR       59
KAŽL       98


(6:31, 27:24, 13:22, 13:21)




ZADAR – Dvorana 3 ŠC Višnjik. Gledatelja 20. Suci: Karlo Mirčeta, Ante Bralić, Frane Lovrić.
ZADAR: Dobrić 10, Nekić 19, Kurtin, Bodrožić 5, Pavičić 6, Budija, Špinderk 13, Perić, Rudić 6, Marija Lisica, Marieta Lisica. Trener: Samir Žuža.
KAŽL: Strilić 6, Ljubić 14, Nejašmić 12, Lokica 12, Zovko 9, Jakelić, Bešlić 15, Pavić 7, Ljubos 6, Marić 14, Dujić, Božan 3. Trener: Žana Lelas.