Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

21. stoljeće je stoljeće medija

Autor: Jelena Miloš

11.11.2008. 23:00
21. stoljeće je stoljeće medija

Foto: Adam VIDAS



Početak nastave iz novih diplomskih studija, Novinarstvo i odnosi s javnošću i Poduzetništvo u kulturi i turizmu jučer je svečano otvoren u Multimedijalnoj dvorani novog kampusa Sveučilišta u Zadru.
Otvorenjem novih studija prvi će put održavati nastava iz novih diplomskih studija po Bolonjskom procesu, čime će se u Zadru, gradu bogate novinarske i poduzetničke tradicije, osposobljavati vrhunski stručnjaci, budući magistri struke.
Svečano otvorenje uveličali su pročelnik Odjela za informatologiju i kommunikologiju Sveučilišta u Zadru Josip Vidaković, prorektorica Sveučilišta u Zadru Ana Proroković, direktor Turističke zajednice grada Zadra Zvonko Šupe i predsjednik Turističke zajednice grada Zadra Branko Granzulić.
Pročelnik Odjela za informatologiju i komunikologiju proveo nas je kroz bogatu hrvatsku povijesnu baštinu, te istaknuo da je otvorenje spomenutih studija na Sveučilištu u Zadru zapravo dug koji bi trebali vratiti bogatoj povijesti hrvatskoga naroda, počevši od začetka hrvatske pismenosti u Zadru, kao i prvim sveučilištem s pravom javnosti osnovanim 1936. godine u Zadru, ali i procvatom gospodarskih i književnih listova na hrvatskom jeziku, također u Zadru, stvarajući od njega kulturni i književni rasadnik Hrvatske.
– 21. stoljeće je stoljeće medija, kaže Vidaković, a spomenuti studiji osposobljavaju studente za složenije poslove, za trenutno najdeficitarniji kadar u svijetu koji može adekvatno pratiti, valorizirati i primijeniti potrebna znanja u području novinarstva i odnosa s javnošću.