Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Ivo detonator

Autor:

11.11.2008. 23:00
Ivo detonator

Foto: Filip BRALA



Sigurno je da smo pokazali da imamo karakter i da smo istu utakmicu sposobni i više puta dobiti ako je potrebno – kazao je Pavić


Pogled na ljestvicu A-1 lige nakon pet odigranih kola jasno govori kolika je izjednačenost klubova i kakva će se mrtva trka voditi do zadnjeg kola. Svi osim Cedevite, koja s jednim porazom predvodi kolonu, u rasponu su od jedne pobjede i kako je dosta puta dosad rečeno, svaka pobjeda, a pogotovo u gostima je golem korak k prve četiri pozicije koje pružaju mogućnost nastavka natjecanja u rangu najjačih. Borik-Puntamika je trenutačno u maloj seriji od dvije pobjede, momčad je u zaletu, primijeti se dizanje forme i igra je na višoj razini nego na početku natjecanja. Ipak u utakmicama protiv Trogira i Kvarnera igrači Borik-Puntamike imali su i svoja crna razdoblja u kojima su gubili tlo pod nogama i ispuštali kontrolu utakmice. Tako se u Trogiru nakon visokog vodstva u prvom poluvremenu (+19), u trećoj četvrtini došlo na samo plus 2, dok je protiv Riječana cijelo poluvrijeme hvatan priključak i kad je konačno dostignut zaostatak te je taj interval odlične igre kapitaliziran prednošću od 11 koševa, opet se dogodila crna rupa i ispuštanje prednosti. Ipak te amplitude u igri nisu toliko izbile na površinu jer su u obje utakmice Puntamičani pokazali karakter i uspjeli upisati četiri boda, ali sigurno je da je održavanje kontinuiteta dobre igre primarni zadatak stručnog stožera Borik-Puntamike pred sljedeće prvenstvene ispite. Ovaj presjek igre Puntamičana, prikazan kroz prizmu zadnje dvije utakmice, povezan je s činjenicom da je u obje utakmice vrlo važnu ulogu imao jedan od najzahvalnijih igrača u ligi, Ivo Pavić. To je igrač kojeg je trener Bujan nakon teške pobjede s Kvarnerom istaknuo kao igrača čiji učinak se u statističkim podacima i ne ističe toliko, ali učinak koji je bio iznimno bitan za njegovu momčad. U utakmici s Trogirom, Pavić je također bio istaknut kao igrač koji je svojim potezom vratio “zelene” u utakmicu (pogodio tricu s kojom se Borik vratio u utakmicu nakon što je ispustio prednost od 19 koševa). Velika požrtvovnost, obrana kojom podiže cijelu momčad i važni koševi kad se lomi rezultat njegova su najveća odlika, ali ponajviše skromnost.
– Momčad je uvijek na prvom mjestu i koliko god mi godile pohvale i trenera i suigrača, sve je to prolazno i treba se dokazivati iz utakmice u utakmicu. Uvijek kad istrčim na parket pokušavam dati svoj maksimum, i kad mi to uspije onda se i dogodi da svojim učinkom doprinesem momčadi. U većini slučajeva čuvam igrače veće od sebe, što mi je uvijek posebna motivacija. U momčadi kao što je Borik-Puntamika svaku utakmicu iskoči netko drugi i to je naša najveća kvaliteta, odličan kolektiv – skromno će Pavić.
Velike oscilacije su prisutne u momčadi tijekom utakmice. Kako spriječiti te goleme padove u igri i koncentraciji.
– Teško je to objasniti. Sigurno je da se ne dogovorimo prije utakmice kako ćemo loše započeti utakmicu. Upravo se dogovorimo suprotno. U Trogiru smo otvorili utakmicu fenomenalno, dok smo protiv Kvarnera tek u trećoj četvrtini uhvatili pravi ritam. Ne znam stvarno gdje bih našao najveće razloge toj pojavi, ali sigurno je da smo pokazali da imamo karakter i da smo istu utakmicu sposobni i više puta dobiti ako je potrebno.
Sada ste ušli u malu seriju, povezali dvije pobjede i u Slavonskom Brodu u subotu je prilika da se pobjedom dignete jako visoko.
– Nitko sretniji od mene da tako i bude. No, moramo biti čvrsto na zemlji i ne zanositi se. Imamo veliku šansu pobijediti u toj utakmici, ako budemo odigrali kao u trećoj četvrtini protiv Kvarnera ili kao prvo poluvrijeme u Trogiru. Svjetlost je odlična momčad i njihov teren je vrlo težak, ali sigurno da su nam nakon dvije pobjede za redom, i moral i forma u usponu, i to nam daje razlog za optimizam pred tu utakmicu – zaključio je Pavić.