Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Na susretu 110 mladih

Autor: Marija Ćurko

11.11.2008. 23:00
Na susretu 110 mladih

Foto: Ines GRBIĆ



Zbor je predvođen dirigentom i skladateljem Tomislavom Peharom, a susret zamišljen kao prva zajednička proba mladih Zadarske nadbiskupije koji su se uključili u Nadbiskupijski zbor mladih. Svi mladi zainteresirani za sudjelovanje u zboru mogu se odazvati kako bi doprinijeli Nacionalnom susretu hrvatske katoličke mladeži


U katedrali Sv. Stošije u Zadru održan je prvi susret Nadbiskupijskog zbora mladih Zadarske nadbiskupije na kojem je sudjelovalo 110 mladih. Zbor je predvođen dirigentom i skladateljem Tomislavom Peharom, a susret zamišljen kao prva zajednička proba mladih Zadarske nadbiskupije koji su se uključili u Nadbiskupijski zbor mladih. Svi mladi zainteresirani za sudjelovanje u zboru mogu se odazvati kako bi doprinijeli Nacionalnom susretu hrvatske katoličke mladeži (SHKM) u Zadru 2010. godine, pjesmom slaveći Boga. Susret zbora će se održati i u nedjelju 16. studenog u 19 sati.
 Cilj te inicijative Ureda za mlade Zadarske nadbiskupije je formiranje zbora mladih koji će pratiti događanja u nadolazećoj pastoralnoj Godini mladih u Zadarskoj nadbiskupiji te biti animator i predvoditelj pjevanja na Nacionalnom susretu hrvatske katoličke mladeži. Ured za pastoral mladih poslao je na župe Zadarske nadbiskupije anketne listiće kojima su se mladi mogli izravno uključiti u pripreme za SHKM, bilo da žele pjevati u zboru, svirati, ili sudjelovati na neki drugi način, a prema svojim sposobnostima i aktivnostima u kojima sudjeluju u svojim župama.
 Otvorenje Godine mladih Zadarske nadbiskupije je u nedjelju 23. studenog na svetkovinu Krista Kralja, s početkom u 17 sati. Najprije će u crkvi Sv. Šime biti Obred svjetla, potom slijedi procesija svećenstva, puka i mladdih s Križem mladih, iz crkve Sv. Šime, središtem grada, Širokom ulicom prema katedrali Sv. Stošije. Križ koji se dao izraditi posebno za ovu prigodu tijekom dvije godine obići će sve župe naše nadbiskupije, a na otvorenju Godine mladih bit će postavljen na određeno mjesto u prezbiteriju katedrale. Tada će se također izvjesiti zastava za Godinu mladih s naznačenim geslom. Misno slavlje u zadarskoj prvostolnici predvodit će nadbiskup Ivan Prenđa. Prije početka euharistije, nadbiskup zadarski proglasit će Godinu mladih.
Godina mladih 2008./2009. u Zadarskoj nadbiskupiji odvija se pod motom “Učitelju, gdje stanuješ? Dođite i vidjet ćete!” (Iv 1, 38-39). Ured za mlade uskoro će imati svoju web stranicu s domenom http.//www.mladi-zadar.com, a sadržavat će sve informacije o susretima kao i o svim događanjima vezanim uz Godinu mladih.