Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Nagrade savjesnim vozačima

Autor:

11.11.2008. 23:00
Nagrade savjesnim vozačima

Foto: Alenka FESTINI



Vozače koji su koristili sigurnosni pojas nagradili smo majicama, kapama, olovkama i privjescima, a ostale smo upozoravali da to ubuduće čine, rekao je načelnik Policijske postaje Pag Željko Blaić


Djelatnici Policijske postaje Pag proveli su blic akciju u kojoj su kontrolirali vozače i suvozače koriste li propisno sigurnosni pojas prilikom vožnje u naselju. 
– Radi se o preventivnoj akciji čiji je cilj motivirati vozače da koriste sigurnosni pojas. Vozače koji su koristili sigurnosni pojas nagradili smo majicama, kapama, olovkama i privjescima, a ostale smo upozoravali da to ubuduće čine, rekao je načelnik Policijske postaje Pag Željko Blaić.
Ova blic akcija trajala je nekoliko sati. Policijski službenik sigurnosti u prometu Ibrahim Suljić rekao je da su zaustavili 30-ak vozila. Većina vozača je koristila sigurnosni pojas unatoč tome što se akcija provodila u centru grada gdje ljudi često, zbog kratkih relacija vožnje, ne upotrebljavaju pojas.
– Dvojica vozača nisu bila vezana, stoga smo im uputili usmenu opomenu, jer radi se ipak o vožnji u naselju, kaže Suljić.
Prema njegovim riječima, kroz Pag čak 80 posto vozača propisno koristi pojas prilikom vožnje. A izvan naselja, prema našoj evidenciji čak 95 posto vozača pridržava se propisa. Ujedno to potvrđuje da su paški vozači prilično disciplinirani, a ujedno radi se o učinkovitosti i učestalim izlascima prometnih policijskih službenika u kontrolu, istaknuo je Suljić.