Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

“Simply the best” za pomoć djeci

Autor:

11.11.2009. 23:00
“Simply the best” za pomoć djeci

Foto: Filip BRALA



Prošlogodišnjim smo koncertom tako skupili 64 tisuće kuna za uređaj koji je već nekoliko mjeseci u funkciji na Dječjem odjelu neonatologije zadarske Bolnice, pojasnio je Ivica Nevešćanin, iz Udruge “Za Druga”, istaknuvši kako im se ove godine vrtić “Latica” učinio potrebitijim, zbog čega su u razgovoru s ravnateljicom vrtića Vesnom Penjalov, dogovorili da će sredstvima od koncerta kupiti digitalni logopedski set i terapijske stolice
Humanitarni koncert pod nazivom “Simply the best”, kojeg u sjećanje na svog prerano preminulog prijatelja Branka Gregurića Gregija organizira Udruga “Za Druga” biti će održan u Arsenalu, u subotu, 21. studenog, s početkom u 21.30 sati.
Na koncertu će nastupiti Marijan Ban, sa svojim bendom “Diktatori”, a kao gosti koncerta nastupit će Giuliano i Neno Belan, dok će za DJ glazbu biti zaduženi DJ Nesho, DJ Angelo i DJ Magic Margit. Ulaznice po cijeni od 60 kuna mogu se kupiti u Dali baru, Maraschino baru, Caffe baru “Kult”, Arsenalu i info uredu Turističke zajednice Grada Zadra, a sva prikupljena sredstva odlaze za pomoć Dječjeg vrtića “Latica”, vrtića za djecu s poteškoćama u razvoju.
– Ovo je četvrta godina zaredom da organiziramo humanitarni koncert u sjećanje na našeg prijatelja Gregija, koji je 2006. godine stradao u prometnoj nesreći. S obzirom da smo tri godine sredstva od koncerta davali zadarskoj Općoj bolnici, odlučili smo da to ove godine bude Dječji vrtić “Latica”. Prošlogodišnjim smo koncertom tako skupili 64 tisuće kuna za uređaj koji je već nekoliko mjeseci u funkciji na Dječjem odjelu neonatologije zadarske Bolnice, pojasnio je Ivica Nevešćanin, iz Udruge “Za Druga”, istaknuvši kako im se ove godine vrtić “Latica” učinio potrebitijim, zbog čega su u razgovoru s ravnateljicom vrtića Vesnom Penjalov, dogovorili da će sredstvima od koncerta kupiti digitalni logopedski set i terapijske stolice.
Naglasio je stoga kako za sad ne može znati koliko će koncert biti uspješan i hoće li se njime prikupiti dovoljno sredstava, no imajući u vidu da su dosadašnje akcije redovito bile uspješne vjeruje da će tako biti i obe godine.
– Nadam se da će se građani i ovaj put odazvati i da će se prikupiti dovoljno priloga. Nama je u interesu bilo prikupiti sredstva za nešto što je zaista potrebno i zato smo sve organizirali u dogovoru s ravnateljicom kako bi cijela akcija bila transparentna, a sredstva uložena u konkretne stvari, kazao je Nevešćanin, izrazivši zahvalnost svim sponzorima koji ove akcije svake godine svesrdno podržavaju.