Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Trebam muškarca koji zna što hoće

Autor:

11.11.2009. 23:00
Trebam muškarca koji zna što hoće

Foto: Nenad REBERŠAK



Živim život do daske, kaže lijepa manekenka i glumica koja sanja da će je put odvesti ne samo do malih ekrana, nego i do kazališnih dasaka, a do tada uživa u svakom trenutku – uz dobru knjigu ili film, soul, jazz ili r’n’b, shopping, wellness pa čak i kulinarstvo, ali samo u dobrom društvu
Petra Maroja manekenka je  i glumica koju smo gledali u  sapunici “Sve će biti dobro” u  ulozi novinarke Kristine Kovač te u reality showu “Farma”. Lijepa Petra otkrila nam  je da je njena životna filozofija  sažeta u rečenici “Živi svaki  dan kao da ti je posljednji!”,  kakav je njen idealan muškarac, zna li kuhati, da voli čitati   Marqueza, Pamuka i Hoseinija, kakav modni izričaj voli  te mnoge druge životne radosti. 
Kako gledate na život, odnosno kako glasi vaša životna  filozofija?
– Moja životna filozofija bi  bila, iako se one mijenjaju  kroz život kao i mi sami: “Živi  svaki dan kao da ti je posljednji!” Kad pogledamo danas koliko vrijedi ljudski život,  sve ove prirodne nesreće i one  uzrokovane ljudskom rukom,  bilo bi suludo ne uživati u  svakom danu punim plućima.  Ne ostavljam ništa za sutra.  Reci ljudima koje voliš da ih  voliš danas, jer sutra možda  nećeš imati priliku. Eto, otprilike bi to bila moja životna  filozofija, iako mi par stranica  ne bi bilo dovoljno da ju iznesem detaljno.
Neki vas pamte po “ekscesu” u Farmi. Biste li stoga  rekli da ste pripadnica kategorije žena koju nazivaju  “zločestim djevojkama”?
– Nikad sebe ne bih stavila u  kategoriju “zločeste djevojke”,  jer ja to nisam, kao što nisam  ni ekscesna osoba. Prije bih se  stavila u kategoriju “djevojke  koje drže do sebe i svog ponosa”, jer onaj eksces na Farmi je to i dokazao. Nisam  dopustila daljnje maltretiranje osobama koje su cijelu  ekipu Farme gnjavile tijekom  cjelokupnog našeg boravka  tamo. Također sam sretna što  sam dobila punu podršku javnosti, javnih osoba i forumaša,  jer mi je to dalo još jednu  potvrdu da sam bila u pravu i  zahvaljujem im se još jednom  na tome, sigurno ne bih  psihički isplivala iz cijele situacije tako brzo da nisu svi  oni bili uz mene!
Neizbježno je pitati vas i  kako vi sebe doživljavate? Neke vaše kolegice kažu da ste  super frendica.
–  Teško je pričati o sebi, više  bih voljela da to govore moji  prijatelji. Jedino što mogu reći  je da sam kao prijateljica uvijek spremna pomoći, da sam  dobro rame za plakanje i da  nisam zlopamtilo. Život je  prekratak da ga trošimo na  razmirice, pa se ja recimo  uopće ne volim svađati, više  volim sve okrenuti na smijeh i  šalu.
Volim uloge luckastih  djevojaka
Živite li život do daske?
– Definitivno živim život do  daske i živjet ću ga uvijek! Da  opet ne filozofiram, stvarno je  život prekratak da ne iskoristimo svaku danu nam priliku. To učim iz grešaka starijih, koji za svojim propuštenim prilikama žale i dan-danas.
 Kakve biste uloge voljeli tumačiti u budućnosti?
– Ne razmišljam baš o  tome kakve uloge bih voljela, divno je da mi se  uopće pružila prilika da  mogu tumačiti bilo koju,  s obzirom da nemam završenu  Akademiju. Ali  volim uloge ambicioznih,  pomalo luckastih djevojaka. Takve su uloge zabavnije.
 Kakvu glazbu volite s  obzirom na vaš temperament?
– Jako volim glazbu, tako da je moj repertoar  raznovrstan. Volim soul,  jazz, r’n’b, house….
Za koje biste filmske  naslove mogli kazati da  vam nešto znače u životu?
– Pa jako puno filmova  mi nešto znači, jer ih  obično povezujem s nekim lijepim trenucima  provedenim s voljenim  osobama. Iako najviše  volim filmske klasike, jer sam  ih još kao djevojčica zapamtila  gledajući u tu, meni tada nepoznatu šarenu kutiju koju  danas zovem televizija.
Dakle, volite gledati televiziju?
– Volim gledati televiziju,  kako bih inače gledala svoje  najdraže serije?!? Šalim se,  ona je ipak u današnje vrijeme  izvor svih informacija, a ja  sam osoba koja voli biti u  toku.
Koju vrstu knjiga volite  čitati i postoji li možda neki  literarni lik kojeg biste voljeli  glumiti?
– Kao kod filmova tako i kod  knjiga, mogu čitati jako puno i  sve i svašta. Obožavam Marqueza, Pamuka i Hoseinija.  Nije loša ni knjiga “Tajna” od  Rhonde Byrne, ukoliko ona  zaista motivira ljude da promijene sebe i svoje poglede na  svijet. Postoji jako puno likova  koje bih voljela glumiti, ali s  obzirom da nisam kazališni  glumac, čisto sumnjam da ću  dobiti priliku, jer se obično  takva literarna djela izvode  samo tamo, nisu ekranizirana.
A sad malo o tipičnim ženskim temama – idete na fitness, pazite na prehranu?
– Na fitness idem u prosjeku  četiri puta tjedno, a na prehranu i ne pazim baš pretjerano.  Ne jedem kruh, tjesteninu i  slatko, a svemu drugome ne  mogu odoljeti.
Otkrijte nam, ako je imate,  neku tajnu kojom održavate  svoj lijep izgled?
– Svoj svjež izgled prvo trebam zahvaliti svojim genima,  jer nema nekih posebnih tretmana kojima ga održavam.  Možda jedino osmijehom.  Ljudi koji se smiju uvijek imaju taj svjež i zdrav izgled. Zato  ljudi, smijte se, pa i u ovom  vremenu recesije!
U ljubavi više nema  pravila
Volite li kuhati i ima li neko  jelo koje posebno volite pripremati?
– E sad, ne znam dal da  lažem ili da kažem istinu,  pa me ni jedan muškarac  više neće pogledati (smijeh)! Nisam baš vrstan  kuhar, živim sama od šesnaeste godine, tako da se  uglavnom hranim po restoranima. One specijalitete koje znam ne želim  kuhati sama za sebe, to  mi je ipak malo depresivno.
Kako se najradije  opuštate?
– Najradije se opuštam  uz neki dobar film ili  knjigu, ali nije naodmet  ni odlazak u neki wellness poput onoga u toplicama Sveti Martin ili  odlazak u shopping, kako  se opušta većina žena.
Kako biste opisali svog  idealnog muškarca?
– Joj, koliko sam puta  opisala svog idealnog  muškarca pa se uvjerila u  suprotno! Mislim da u ljubavi  više nema pravila. Što si stariji  i iskusniji točno znaš što više  ne želiš kod svog muškarca.  Definitivno ne želim posesivno-ljubomorne, nesigurne i iskompleksirane muškarce.  Treba mi samouvjeren muškarac koji zna što želi u svom  životu.
Sad opet malo o ženskim  sitnicama koje život znače:  kakve parfeme volite i smatrate li da i parfem odražava  nečiji karakter?
– Pa mislim da ima nešto u  tome da parfem odražava karakter čovjeka, ja to najbolje  vidim po ljudima kojima sam  okružena, obično su  parfem i  karakter usklađeni. Volim  senzualne mirise poput onoga  od Chanela “Sensuelle” ili od  Yves Saint Laurenta “Cinema”.
Biste li voljeli kreirati odjeću? Kad biste se upustili u  to, kakav bi bio vaš modni  izričaj, kakve biste recimo  haljine ili modne detalje kreirali?
– Moj modni izričaj bi bio  nekakav urbani chic, volim  spajati razne materijale i boje,  iako sve ovisi o mom raspoloženju. Nekad uživam biti  obučena potpuno u crnu boju.  Ako bih kreirala odjeću vjerojatno bi ju mogli usporediti  s onim što radi Kate Moss za  Topshop.
Za koji biste modni predmet ili dodatak mogli kazati  da vam predstavlja fetiš?
– Kao i većini žena fetiš su  mi torbe i cipele, to su stvari  za koje bih izdvojila više nego  što je u mojim mogućnostima.
Što biste još voljeli ostvariti  u životu?
– Ima jako puno stvari koje  bih voljela ostvariti, recimo  završiti fakultet i zaposliti se  na televiziji u struci, jednog  dana postati majka i supruga,  otputovati na mjesta na kojima još nisam bila…