Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Glazba i stih

11.11.2010. 23:00
Glazba i stih


Gosti večeri bili su pjevač, skladatelj i književnik iz Rijeke Srđan Depolo i bibinjski pjesnik Ante Sikirić. Glazbena i poetska poslastica dobro je ukomponirana u jednu cjelinu za kraj
U biogradskoj Gradskoj knjižnici održana je završna priredba programa kojim se tijekom proteklih mjesec dana obilježavao ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige.
Tako je nakon književnih večeri i predstavljanja knjiga, prigodnih predavanja te druženja i rada s djecom predškolske i školske dobi, u knjižnici priređena i zadnja, tim povodom organizirana priredba.
Gosti večeri bili su pjevač, skladatelj i književnik iz Rijeke Srđan Depolo i bibinjski pjesnik Ante Sikirić.
Glazbena i poetska poslastica dobro je ukomponirana u jednu cjelinu za kraj. Gost iz Rijeke poznat po svom romanu Gluhi auditorij 1997. godine te glazbenim uspjesima, među kojima svakako vrijedi spomenuti prepjeve pjesama Leonarda Cohena koje je na albumu Hazarder snimio Ibrica Jusić, ali i CD-om “Glas prijatelja rijetkog” – In memoriam Jaques Brel- iz 1999. godine, koji je prepjevao, aranžirao i otpjevao za rano preminulog flamanskog kolegu. Istom prigodom posjetitelji su mogli čuti neke od autorovih pjesama s njegova CD-a pod nazivom “Vatra čudnih boja”.
Izvedbom ove, ali drugih njegovih uspješnica i vrsnom interpretacijom na francuskom, oduševio je Biograđane. Posebnom ugođaju ove večeri svakako su doprinjeli i stihovi Ante Sikirića, pjesnika iz naroda koji piše o narodu, a kako je to nekada bilo, sjeća se on kroz brojne stihove koji uvijek ponovno osvajaju originalnošću, savršenom rimom, a doza humora samo pojačava ukupni dojam.
Na pitanje kada će izaći neka nova zbrka Sikirić je kazao kako je u pripremi rukopis od oko 65 pjesama iste tematike, a knjiga bi pod nazivom “Vrime dišpeta”, trebala izaći iz tiska do konca ove godine.