Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Iako oslabljeni, nema predaje

11.11.2010. 23:00
Iako oslabljeni, nema predaje


Sigurno ćemo unatoč mnogim problemima koji su nas snašli pokušati pružiti što bolju igru, posebno u obrani i nastojati držati utakmicu živom do posljednjih minuta. Nema predaje to je jedino sigurno – kazao je prije puta Plantak
Večeras u 18.15 dvorana u Bedekovčini bit će mjesto odigravanja derbija 6. kola A-1 lige u kojem će se sastati drugoplasirana i trećeplasirana momčad na ljestvici. Puntamičani idu u goste Zaboku koji se primjetno diže u formi, a imena koja se nalaze u rosteru Dragutina Črnjevića ne ulijevaju toliku dozu samopouzdanja domaćem strategu Nevenu Plantaku. Njemu i njegovim igračima najveći problem će predstavljati ubojita osovina Tomeljak – Krajačić – Krapić koja, pogotovo u posljednje dvije utakmice u kojima su Zabočani uvjerljivo slavili, funkcionira besprijekorno.
– Idemo u goste iznimno kvalitetnom sastavu koji se primjetno diže u formi i ako uzmemo njihove posljednje dvije utakmice u kojima su deklasirali Svjetlost i Kvarner, krenuli su u smjeru lanjske sezone u kojoj su igrali Ligu za prvaka. Pogotovo je impresivna njihova visoka pobjeda u Rijeci što je dokaz o kakvoj momčadi se radi. Imaju odlično razrađenu i uigranu osovinu u kojoj sve kreće od ponajboljeg ‘playmakera’ u ligi, Ivana Tomeljaka, a završava na najkorisnijem igraču u dosadašnjih pet kola, Anti Krapiću. Oni su veliki favoriti na svom parketu, a na nama je da damo naš maksimum. Koliko će to biti dovoljno vidjet ćemo. Sigurno ćemo unatoč mnogim problemima koji su nas snašli pokušati pružiti što bolju igru, posebno u obrani i nastojati držati utakmicu živom do posljednjih minuta. Nema predaje to je jedino sigurno – kazao je prije puta Plantak koji će u Bedekovčini imati bitno oslabljenu momčad. Naime, izostat će sukošanska veza. Ante Dević je odlučio mirovati do kraja sezone, te neće biti ni ministra obrane Ive Pavića koji se morao suočiti s puknućem arkade što ga je izbacilo iz susreta sa Zabokom.
– Dogodilo se opet da smo hendikepirani pred važnu utakmicu. Situacija s Devićem je takva da je on odlučio ne mučiti se nakon duge ozljede. Pokušao je u posljednje dvije utakmice protiv Trogira i Dubrovnika, no uvidio je da ne može doći do one razine iz priprema te je rekao da želi mirovati i zaliječiti se do kraja sezone. Inače da ne bi bilo neke zabune sve je proteklo u prijateljskim tonovima, i nitko ga nije tjerao na tu odluku osim njega samoga. On je tako odlučio, mi smo mu izašli ususret i nadamo se da će uspjeti kroz taj period mirovanja zaliječiti se do kraja, a naša vrata su mu uvijek otvorena, jer je u toliko godina provedenih u Borik-Puntamici zaslužio takav tretman. Pored njega iznenada smo ostali bez Ive Pavića koji je razbio arkadu te nije pametno da nastupa dok mu se ne izvade šavovi u ponedjeljak. Nema već dugo Troskota tako da nam je otežano maksimalno gostovanje kod kvalitetnog Zaboka – kazao je Plantak koji je upozorio da iako su oslabljeni ne misle jeftino prodati svoju kožu.
– Ako ćemo igrati obranu na onoj agresivnoj i borbenoj razini onda imamo priliku zaprijetiti, momci su sigurno motivirani i treba vidjeti kako će sve ove promjene u momčadi utjecati na njih. Nadam se da će se dogoditi jedna homogenizacija naših redova kao što je bilo pred početak sezone kad smo iznenada ostali bez Ivanova – zaključio je Plantak.
 


Puntamičani prvi put na malim ekranima


Večerašnja utakmica Zabok – Borik-Puntamika s početkom u 18.15 sati može se uživo gledati na kanalu Sport klub koji je od ove sezone počeo pratiti A-1 ligu kroz jedan TV termin tjedno. Tako je konačno i Borik-Puntamika zaslužila prvi put u 36 godina dugoj povijesti pažnju TV kamera, a zahvaljujući kanalu Sport klub šira javnost imat će priliku upoznati se s mogućnostima zelenih i to u derbiju 6. kola A-1 lige.




 


A-1 liga košarkaša


Raspored 6. kola: Zabok – Borik-Puntamika, Trogir – Dubrava, Dubrovnik – VROS Darda, Svjetlost – Kvarner 2010, Split – Alkar.