Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Martinović: Ne bih pisao pjesmu da ne računam na prvu nagradu

11.11.2010. 23:00
Martinović: Ne bih pisao pjesmu da ne računam na prvu nagradu


U sklopu prve večeri Festivala zabavne glazbe Zadar 2010. nastupit će i Boris Martinović, zadarski bas-bariton sa svjetskom karijerom. Na večeri dalmatinske i mediteranske glazbe izvest će veselu skladbu ljubavnog karaktera pod nazivom “Serenada”. Nakon serenade u zabavnom dijelu programa, na koncertu koji će se održati u spomen na Tomislava Ivčića izvest će i njegovu pjesmu “Piši mi, mila mati”.
– “Serenada” je dosta vizualna pjesma. Radnja priče se odvija na ribarskom brodu. Muškarac se napije i zaspe te počne sanjati svoju ljubavnu priču o domaćem Romeu i Juliji. Plovi s par prijatelja na kaiću koji mu sviraju te doplovljavaju ispred njezine kuće na otoku i svojoj voljenoj pjeva serenadu pod balkonom. Usred pjesme ga probude te on prepričava svoj san. Krajnji refren završava s riječima “dođi draga oko pola noći da ti ljubim tvoje slatke oči”, kaže Martinović.
Za pjesmu koju će večeras izvesti u sklopu prve večeri festivala kaže kako je zanimljiva te će zasigurno naći svoj put do slušatelja. O nagradama previše ne razmišlja, ali će biti veoma zadovoljan u slučaju ako koju dobije.
– Ne bih ni pisao pjesmu da ne računam na prvu nagradu. Osim toga sam i optimist. Ako dobijem zadnju nagradu ili nikakvu, meni će opet biti dobro jer su moja najveća nagrada zapravo slušatelji koji će, siguran sam, prihvatiti moju pjesmu. Sada bez šale, bitno je sudjelovati u natjecanju, a tako i pomoći svom gradu. Mislim da bi svi Zadrani trebali bitni sretni što se jedna ovakva manifestacija ponovno odvija u Zadru, to je ono dobro i pozitivno, kaže Martinović.
Osim u natjecateljskom dijelu Martinović će kao i mnoge njegove kolege nastupiti i na koncertu u spomen na Tomislava Ivčića uz pratnju klape i vokalnog ansambla. Ovaj poznati operni pjevač osim sudjelovanja na Festivalu zabavne glazbe Zadar 2010. već najavljuje i sudjelovanje na Šibenskom ili Splitskom festivalu sljedeće godine.
– Možda odem i na San Remo, nikada se ne zna, a možda i San Remo dođe kod nas, zašto ne? Smatram da Zadar zaslužuje jedno međunarodno glazbeno natjecanje koje bi trebalo biti otvoreno za sve glazbenike u svijetu kako bi svi mogli doći u naš grad, vidjeti kako je lijep, kako se tu stvara nova glazba i živi s njom. Mislim da je to jedna buduća vizura našeg grada, a to bi se u Zadru zaista moglo napraviti, organizirati i složiti, što bi zasigurno značilo puno za sve nas, kazao je Martinović.