Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Građevinski radnik pao sa skele i preminuo

11.11.2011. 23:00
Građevinski radnik pao sa skele i preminuo


Pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima nesretni je 48-godišnjak u jednom trenutku pao sa skele. Pad na pod s visine od oko 15 metara bio je za njega koban. Na mjestu je preminuo uslijed višestrukih fraktura


Građevinski radnik iz Podgradine, Vinko Breulj (48), smrtno je stradao prilikom izvođenja građevinskih radova na kući jučer oko podneva u Diklu.
Zadarska policija izvijestila je kako je do nesreće došlo u 12.25 sati, kada je na obiteljskoj kući u Ulici Markežića više radnika obavljalo zidanje dimnjaka na krovu visoke dvokatnice. Pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima nesretni je 48-godišnjak u jednom trenutku pao sa skele. Pad na pod s visine od oko 15 metara bio je za njega koban. Na mjestu je preminuo uslijed višestrukih fraktura.
Na mjesto nesreće odmah su izišli liječnici Hitne medicinske pomoći koji su, nažalost, tek mogli konstatirati smrt. Policija je obavila očevid zbog utvrđivanja svih okolnosti koje su do ove tragedije dovele, a potom su tijelo 48-godišnjeg radnika preuzeli mrtvozornici.
Muškarac za kojega smo doznali kako je bio vrsni majstor svog zanata, nastradao je radeći za građevinski obrt Klarić-gradnja iz Zadra. Nije poznato jesu li svi uvjeti sukladno zakonu o zaštitu na radu bili udovoljeni i je li radnik imao svu potrebnu zaštitnu opremu.
Posljednja nesreća na radu na zadarskom području u kojoj je, također, poginuo građevinski radnik dogodila se ljetos na otoku Olibu kada je na stolara pala kamena greda i usmrtila ga.