Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

S kokainom “pali” Sisak, Hromin i Zagrepčanin Kadić

11.11.2011. 23:00
S kokainom “pali” Sisak, Hromin i Zagrepčanin Kadić


Saša Kadić, kako smo saznali, od ranije je poznat policiji zbog poslova s drogom, a Tomislav Hromin u svom policijskom dosjeu ima zabilježeno nekoliko imovinskih delikata. Goran Vitlov Sisak od ranije je, također, dobro poznat zadarskoj policiji i pravosuđu


Goran Vitlov zvani Sisak (48) i Tomislav Hromin (31) iz Zadra te 36-godišnji Zagrepčanin Saša Kadić “pali” su u petak zbog sumnje da su na zadarskom području dilali drogu te su završili iza rešetaka.
Policajci su im u toj akciji uspjeli zaplijeniti oko 143 grama kokaina.
Naime, nakon višemjesečnog kriminalističkog istraživanja, inspektori Odjela za narkotike PU zadarske tako su u srijedu u Islamu Latinskom, u mazdi zadarskih registracija, uhvatili Tomislava Hromina, a premetačinom njegovog automobila policajci su pronašli paketiće s kokainom.
U nastavku istraživanja, pretragom njegove kuće u Zadru pronađeno je još oko 90 grama tvari za koju se sumnja da je namijenjena za miješanje s kokainom i digitalna vaga za precizno mjerenje, a potom su privedeni Goran Vitlov Sisak i Saša Kadić.
Policajci su sumnjali da je Vitlov od Kadića dogovarao nabavu kokaina namijenjenog zadarskom narko-tržištu, a tereti ih se i za još jednu kupoprodaju kokaina u listopadu ove godine. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja sva trojica su uz kaznenu prijavu predani dežurnom zamjeniku županijskog državnog odvjetnika Slobodanu Denoni, koji ih je u petak ispitivao, a nakon toga tijekom dana privedeni su na ispitivanje i sucu istrage Milanu Pečini. On ih je saslušao, donio rješenje o provedbi istrage i pritvorio ih.
Kako smo saznali, Saša Kadić od ranije je poznat policiji zbog poslova s drogom, a Tomislav Hromin u svom policijskom dosjeu ima zabilježeno nekoliko imovinskih delikata.
Što se tiče Gorana Vitlova Siska on je svakako najpopularniji “lik” iz ove priče jer je bio uhićen i priveden istražnom sucu početkom studenog prije tri godine zbog sumnje da je prijetio 30-godišnjem Anti Kurtoviću optuženom u aferi leasing, no kaznena prijava protiv Vitlova tada je bila odbačena. Vitlovu se 2006. godine i sudilo na Županijskom sudu u Zadru. Podsjećamo, radilo se o oružanom obračunu na predjelu Voštarnice koji se dogodio 22. veljače 2006. godine, a u kojem su osim njega sudjelovali i danas pokojni Nikica Petrić i Neven Gaši. Tada je između pokojnog Petrića i Gašija izbio žestoki verbalni sukob koji je kulminirao i završio pucnjavom, a Vitlov se u cijelu priču umiješao na poziv prijatelja Gašija. Srećom, nitko tada nije bio ozlijeđen, osim što su “platile” fasade obližnjih zgrada.
“Ekipa” je, 16. svibnja 2006. godine, na Županijskom sudu u Zadru bila oslobođena optužbi zbog nedostatka dokaza što je kasnije potvrdio i Vrhovni sud RH.