Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Zagrijavanje za jesenski rasplet

11.11.2011. 23:00
Zagrijavanje za jesenski rasplet


Za pobjedu Biograd ne zna od dalekog drugog kola i susreta s Crikvenicom


Treću utakmicu za redom rukometaši Biograda odigrat će sa sastavom iz gornjeg doma Prve HRL. Nakon neuspjeha u Vidovcu i prošlotjednog remija u domaćem ogledu s Dugim Selom, izabranici Zorana Mikulića u subotu će se u 19 sati susresti s Moslavinom, trenutačno četvrtoplasiranom momčadi prvenstva. Pogled na ljestvicu kaže da su Kutinjani u 10. kolu nedvojbeni favoriti: do sada su upisali šest slavlja, a samo tri boda manje od vodećeg Vidovca (15) kandidiraju ih za povratak u elitni razred. S druge pak strane, fenjeraš iz kraljevskog grada u očajničkoj je potrazi za bodovima koji bi mu produžili vjeru u ostanak. Za pobjedu ne zna od dalekog drugog kola i susreta s Crikvenicom, no nada umire posljednja – kao kakvu mantru Biograđani ponavljaju posljednjih tjedana. A kakve su im nade uoči sutrašnjeg gostovanja upitali smo Ivana Buovca, lijevog vanjskog “bijelo-plavih”.
– Bojim se male jer je Moslavina favorit na domaćem terenu, a mi ćemo u Kutinu u oslabljenom sastavu. Zbog ozljede prepone neću moći nastupiti, a na popisu igrača se neće naći ni Kristijan Brkljača. Zbog svega toga teško ćemo do pozitivnog rezultata – priznaje topnik Biograda.
Znači li to da utakmicu 10. kola doživljavate prvenstveno kao obvezu, dok ćete priliku potražiti u preostala tri dvoboja, u kojima se sastajete s Umagom, Brodom i Ivančicom – suparnicima “po mjeri”?
– Otprilike tako. Uvjeren sam da će momci protiv Moslavine dati sve od sebe, međutim, naše šanse su u tri posljednja kola jesenskog dijela. Upišemo li iz tri utakmice dvije pobjede, vjerujem da u nastavku prvenstva možemo ponuditi više te u konačnici izboriti ostanak. Neće biti lako, ali definitivno nismo razvili bijelu zastavicu – poručio je Buovac.
Raspored 10. kola (12./13. studenoga): Moslavina – Biograd (subota, 19 sati), Ivančica – Senj W., Brod – Crikvenica, Umag – Županja, Dugo Selo – Medveščak NFD, Vidovec BIOS – Đakovo.


Zadar dočekuje Kamičak




Rukometaši Zadra u subotu će u 18 sati u Mocirama odigrati susret osmog kola Druge HRL – jug, u kojem će ugostiti trenutačno drugoplasirani Kamičak. Iako ove sezone nema rezultatskog imperativa, četvrta momčad na ljestvici u dvoboj s jednim od favorita za naslov ulazi željna dokazivanja i potvrde da njen pomlađeni sastav može pomrsiti račune i najboljima.