Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Rad s Milinom počeo je davati plodove

Autor: Roman Morović

11.11.2012. 23:00
Rad s Milinom počeo je davati plodove

Foto: Zvonko KUCELIN



Dosta je bilo toga da kući primamo tri-četiri gola po utakmici, vjerujem da s ovom pobjedom počinju bolji dani – kazao je Luka Begonja


“Sretan sam zbog gola i još više što nam je on donio tri boda. U posljednje vrijeme me baš nije išlo i nadam se da će mi se s ovim golom otvoriti. Naravno, najvažnija je pobjeda, jer smo pobjegli s posljednjeg mjesta i pokazali da se ne mislimo tek tako predati u borbi za ostanak.”
Zadovoljan je nakon pobjede nad Slaven Belupom bio Antonio Mršić. Njegov je gol bio, uistinu, zlata vrijedan i kruna vrlo dobre igru momčadi.
– Jako sam zadovoljan kako smo odigrali prvo poluvrijeme. Odlično smo stajali na terenu i nismo dopustili protivniku da nas iznenadi ranim golom, što je bilo kobno u nekim prethodnim utakmicama. Bili smo vrlo čvrsti, a kada je obrambeni dio takav, lakše je igrati prema naprijed. Pogotovo nakon što smo poveli. U drugom dijelu smo se nesvjesno povukli, možda smo bili malo i u strahu, jer nismo baš često pobjeđivali ove sezone. Malo nam je ponestalo i snage, a teren je bio izrazito težak. No mislim da smo zasluženo pobijedili, jer Slaven Belupo u devedeset minuta nije stvorio pravu priliku. Mi smo imali još neke šanse, u prvom poluvremenu preko Gržana i u drugom iz kontranapada, tako da smo mogli i uvjerljivije slaviti, ali najvažnija su tri boda.
Recept za Stanove
Zadar je protiv farmaceuta pokazao recept kako treba igrati na svom stadionu.
– Stalno pokušavamo tako igrati, ali nekada to nismo u mogućnosti, bilo zbog igre protivnika, bilo zbog našeg lošeg dana. Dosta puta smo se rano našli u rezultatskom minusu i nismo uspijevali razviti onakvu igru, kakvu smo htjeli. Osim toga, ni situacija u kojoj se nalazimo ne olakšava stvari. Nadam se da smo ovom pobjedom okrenuli vodu na naš mlin i da ćemo se uskoro izvući s pozicija koje u konačnici vode u drugu ligu – kaže Mršić, kojem je to bio četvrti prvenstveni pogodak ove sezone, te je sada prvi strijelac momčadi.
Osmijeh je nakon utakmice bio i na licu Josipa Bilavera, jednog od boljih pojedinaca na terenu, posebno u defanzivnim zadacima.
– Hvala Bogu, napokon smo nešto dobro odigrali i dobili važnu utakmicu, protiv odlične momčadi. Od početka smo nabili dobar tempo i šteta što nismo zabili još koji gol da ranije riješimo utakmicu, a mogli smo. No pobjedi se ne gleda u zube. U nastavku smo malo pali, ponestalo je kisika, ali nismo im dopustili da stvore pravu šansu za izjednačenje. Ova tri boda nam jako puno znače u borbi za ostanak. Nadam se da ćemo se uskoro priključiti gornjem dijelu i da će nas krenuti. Ovo što radimo s trenerom Milinom je dosta dobro i počelo je davati plodove.
Bijeg sa začelja
Da bi se te želje ostvarile, trebat će nastaviti s ovakvim igrama, posebno kod kuće.
– Vratili smo se našoj poznatoj čvrstoj obrani na Stanovima i zaista se nadam da će tako biti i ubuduće. Ova je utakmica pravi pokazatelj kako trebamo igrati na našem terenu. Prijašnjih godina su se svi bojali doći ovdje, a ove sezone smo primili već puno golova i prosuli hrpu bodova. Ovaj put nismo primili gol i to nas veseli – ističe Bili.
Luka Begonja, također je odigrao vrlo dobru utakmicu, što je iznimno važno za momčad, jer o njegovoj raspoloženosti ovisi dosta toga u napadačkoj igri Zadra.
– Napokon smo se pomaknuli s posljednjeg mjesta. Zagreb je izgubio, Cibalia, koja je iznad nas, također, dok je Inter remizirao. Ovo je kolo za nas bilo vrlo uspješno, no napravili smo tek koračić na putu koji bi nas trebao odvesti ka ostanku u ligi. Zna se koliko je važno da pobjeđujemo na Stanovima i ova je utakmica bila baš onakvog tipa, kakve bi trebale biti naše domaće utakmice. Dobro smo krenuli, poveli, a u drugom poluvremenu smo kontrolirali situaciju, iako smo se malo povukli. Naprimali smo se previše golova na Stanovima do sada, a ovaj put smo stali u čvrsti blok i čekali našu priliku, koju smo iskoristili na najbolji mogući način. Dosta je bilo toga da kući primamo tri-četiri gola po utakmici, vjerujem da s ovom pobjedom počinju bolji dani – zaključio je veznjak Zadra.


Maksimir i Kup




U sljedećem kolu Zadar će u goste vodećem Dinamu.
– Već smo pokazali da možemo i tamo igrati. Te utakmice su najlakše, jer nemamo što izgubiti. Idemo se pokazati u najboljem mogućem svjetlu i ako donesemo koji bod, bit će odlično – smatra Antonio Mršić.
Na tom tragu je i razmišljanje Josipa Bilavera.
– Izgleda da smo počeli skidati klubove iz gornjeg dijela ljestvice. Bilo bi lijepo tako nastaviti.
Zadar je baš na Maksimiru osigurao četvrtfinale kupa, gdje ga čeka Slaven Belupo.
– U kupu želimo otići što dalje. Sada smo pokazali da možemo pobijediti Belupa i vjerujemo da možemo u polufinale, ali idemo utakmicu po utakmicu.