Učenici se na radionice vraćaju svake godine

Slika korisnika admin
Vedran SITNICA

U okviru rada Studentskog savjetovališta Sveučilišta u Zadru, u ponedjeljak je započeo novi ciklus radionica za učenike osnovnih škola »How yes no - kako da učenje ne bude mučenje«, osmišljen u svrhu unaprjeđenja njihovih kapaciteta učenja i savladavanja treme. Održat će se pet radionica, a vode ih studenti Sveučilišta u Zadru. Mjesto održavanja je Gradska knjižnica Zadar. Projekt radionica se odvija zadnjih 5-6 godina i jako je popularan među učenicima s obzirom da polaznici imaju priliku puno toga naučiti i što je važno, sve su radionice besplatne. Aktualni ciklus vode studenti psihologije Martina Šprljan, Josip Kresović i Bruno Barać, a kordinatorica je Ivana Dumanić. Učenici su podijeljeni u dvije grupe, peti i šesti razredi osnovne škole - grupa jedan te sedmi i osmi razredi osnovne škole - grupa dva. Prekjučerašnji sat je bio za grupu jedan, posvećen upoznavanju polaznika i predavača te razradi programa. Druga radionica je u četvrtak, također upoznavanje polaznika i predavača te razrada programa, no za sedmaše i osmaše, a nakon toga slijede: radionica broj dva - koncentracija, radionica broj tri - planiranje, radionica broj četiri - strategija i radionica broj pet - trema.

- Učenici su zadovoljni radionicama, vraćaju nam se svake godine, odgovara im način na koji ih educiramo. Družimo se po svakom dolasku oko sat i pol kroz koji nastojimo da naš susret bude zabavan, da sve protekne u jednoj opuštajućoj atmosferi, naglašavaju mladi voditelji.

Koliko je njihov pristup polaznicima dobar svjedoči izvrsna popunjenost radionica koje su za ovaj ciklus u potpunosti popunjene. Svaka grupa broji 15 polaznika.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno