UHIĆEN ZADRANIN KOJI JE PRIJETIO SMRĆU MINISTRU MATIĆU

Slika korisnika admin
FAH
Ministar Predrag Matić

Epilog situacije sa prijetnjama smrću ministru branitelja Predragu Matiću policiju je doveo do prigradskog naselja Belafuža. Tu je uhićen 39-godišnji Zadranin koji je ministru u subotu poslao SMS poruku prijetećeg sadržaja: "P... jedna, ubit ću te do ponedjeljka. Imaš PTSP, a ti si ministar, što mi nisi dao love".

Ministar Matić zbog toga je dobio zaštitu policije, poručivši kako mu je najgore kada poruke stižu od njegovih bivših suboraca i prijatelja. No, policijska istraga pokazala je da nije riječ niti o Matićevom suborcu, još manje prijatelju, već o jednoj problematičnoj osobi sa Belafuže koja već ima policijski dosje.

Na Belafuži je, kako saznajemo, već poznat po ovakvim događajima zbog kojih svako malo iskrsne u policijskim izvještajima. Državni odvjetnik u Zadru, kojemu je ovaj Zadranin priveden nakon policijske istrage, stoga ga je nakon saslušanja pustio da se brani sa slobode, ali uz mjeru opreza zabrane komuniciranja sa ministrom Matićem.

- Zadarska policija istragu je pokrenula nakon prijave iz PU zagrebačke i ubrzo locirala autora prijetnji. Protiv njega je podnesena kaznena prijava, rekao nam je glasnogovornik PU zadarske, Elis Žodan. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno