Zarazni bazen u ničijoj nadležnosti

Slika korisnika valentinam
Opasna rupa na prostoru TIZ-a
Riječ je o rupi, tzv. bazenu koji je pun vode kada pada kiša, a kako se usput puni i raznoraznim otpadom i nečistoćama sada je voda zelene boje, bazen prepun smeća te je izvor i leglo zaraze
Arif SITNICA
Riječ je o rupi, tzv. bazenu koji je pun vode, zatrpan smećem i leglo je zaraze

U centru grada, iza luksuznih zgrada na prostoru bivšeg TIZ-a nedovršena je građevina koja predstavlja ugrozu za zdravlje ljudi, ali i opasnost za djecu.

Naime, prošle su godine nemara, odnosno prebacivanja loptice pod čijom su ingerencijom zgrade TIZ-a, odnosno prostor oko njih otkako je tvrtka Gortan koja ih je gradila otišla u stečaj. Sporna građevina stoji i nikome nije palo na pamet da se mora sanirati i zbrinuti.

Riječ je o rupi, tzv. bazenu koji je pun vode kada pada kiša, a kako se usput puni i raznoraznim otpadom i nečistoćama sada je voda zelene boje, bazen prepun smeća te je izvor i leglo zaraze.

Raspolažemo informacijama kako su u više navrata mjerodavni u Gradskoj upravi upozoravani da se ova građevina mora sanirati i to iz Zavoda za javno zdravstvo, no ništa se po tom pitanju nije dogodilo.

Činjenica je da je građevina okružena žicom, sigurnosti radi, no isto je tako i činjenica kako je malim dijelom ostala neograđena, a kako je zidić okolo visok jedva pola metra, ne treba pojašnjavati kako prijeti opasnost i da netko tu padne i da se dogodi velika nesreća. Na isto su upozorili i stanari obližnjih zgrada.

Budući da je tvrtka na čijem su zemljištu zgarde TIZ-a izgrađene u stečaju, provjerili smo u Gradu Zadru, gdje su upoznati s bazenom i gdje su već dobili naputak da bi se trebao zatvoriti, jesu li nadležni za to i što će učiniti. Međutim, iz odgovora kojeg smo dobili od UO za komunalne djelatnosti vidljivo je kako u Gradu uopće nemaju u planu išta činiti kako bi se ruglo u centru grada saniralo i zaštitilo na propisani način.

- Riječ je o nekretninama koje nisu u vlasništvu Grada Zadra, niti je Grad Zadar korisnik istih te nam je samim tim ograničena dinamika postupanja uvođenja reda u prostoru, odgovor je iz Gradske uprave.

Isto pitanje uputili smo i Ivi Petanjek, stečajnoj upraviteljici Gortana.

- Čudi me da me nitko o tome nije obavijestio, a ja osobno to nisam ni vidjela. Međutim, kako tvrtka Gortan nema niti djelatnike, a niti novca jer je stanje na računu nula kuna, ne može to niti sanirati. U ovom slučaju mišljenja sam kako bi problem trebao riješiti Grad Zadar, tvrdi Petanjek.

Suprotna mišljenja i prebacivanje loptice s jedne strane na drugu ne znače mnogo tamošnjim stanarima koji na ovo ruglo moraju svakodnevno gledati.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3.5 (2 glasova)