Gradonačelnik Dukić primio dr.sc. Radomira Jurića, dobitnika nagrade za životno djelo Hrvatskog muzejskog društva

Slika korisnika mkvanja
Prijem u Gradu Zadru
GRAD ZADAR
Dr. sc. Radomir Jurić na prijemu kod gradonačelnika Branka dukića

Dr. sc. Radomir Jurić dobio je  Nagradu za životno djelo Hrvatskog muzejskog društva, najveće priznanje struke, za izniman trajni doprinos muzejskoj struci. Gradonačelnik Branko Dukić sa zamjenicima želio mu je čestitati u ime Grada i građana, te je organiziran prijem u Maloj vijećnici, a čestitarima se pridružio i Miljenko Domijan.

Radomir Jurić je arheolog i povjesničar umjetnosti, istraživač i znanstvenik, ali i  profesor i dugogodišnji ravnatelj Arheološkog muzeja u Zadru. Vodio je preko pedeset arheoloških istraživanja, organizirao velike međunarodne izložbe, ali i približavao arheologiju i kulturu općenito građanima, naročito mladima. 

- Ovo je nagrada meni, ali i Gradu Zadru, jer bez potpore Grada Arheološkom muzeju ne bi bilo brojnih postignuća u muzeologiji, istaknuo je Jurić.

Gradonačelnik je izrazio svoje osobne čestitke, ali i čestitke i zahvalu u ime svih građana Zadra, jer je odjek ove nagrade u zadarskoj javnosti izuzetan i vrlo pozitivan. Naposlijetku, Miljenko Domijan je istaknuo kako je Radomir Jurić nastavio tradiciju svojih prethodnika, Mate Suića i Ive Petriciolia, održavajući snažno prisustvo Arheološkog muzeja u kulturnom životu grada.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)