Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

HT PREMIJER LIGA Popravni na Gripama večeras u 20 sati

12.11.2018. 08:42
HT PREMIJER LIGA Popravni na  Gripama večeras u 20 sati


U ludom ritmu, koji im donosi utakmice praktički jednu za drugom u rasponu od nekoliko dana, košarkaše Zadra večeras u 20 sati očekuje novi ispit. U domaćem prvenstvu se igra derbi na Gripama gdje će Zadrane ugostiti Split. Nakon šokantnog poraza od Mege Bemax u petak na Višnjiku slijedi igračima Ante Nazora utakmica u kojoj će morati također aktivirati sve svoje resurse kako bi s pobjedom napustili parket na Gripama. Štoviše Splićani ove sezone uistinu dobro izgledaju pod vodstvom Vladimira Anzulovića. U HT Premijer ligi s omjerom 4-1 su ispred Zadra dok u ABA 2 ligi su također pri vrhu ljestvice s omjerom 5-2. Roster im vrvi više nego solidnim prvoligaškim igračima poput Mate Kedže, Tomislava Gabrića, Mate Kalajžića, Maura Veljačića kao i Zadranina Pavla Marčinkovića. Njima su pridodana tri stranca. Dobro je poznat Zadranima slovenski šuter Maj Kovačević, a tu su i dva Amerikanca. Michael Cobbins na pozicijama tri i četiri te Jamel Morris koji predvodi igru Splićana s mjesta razigravača. Za Nazora je ova utakmica prilika za popravni nakon neobjašnjivog pada u završnici protiv Mege, ali i utakmica u kojoj bi se s eventualnim trećim porazom u domaćem prvenstvu uspjelo dodatno zakomplicirati situacija koja i nije baš bajna za Zadar na otvaranju sezone.
– Riječ je o pravom derbiju. Ne samo zbog tradicije obaju klubova nego i zbog toga što je Split napravio ove sezone veliki iskorak. Uprava je pokazala ambiciju, uložilo se u roster više nego prijašnjih sezona. Struka odlično radi, igra ima glavu i rep. Igra se atraktivno, moderno i brzo, a i čvrsta su momčad. Imali su odlične predstave ove sezone i sigurno se tu napravio kvalitetan iskorak u odnosu na prije – najavio je Nazor utakmicu u kojoj očekuje dosta tenzija, kao i naboj s tribina koji će donositi vjetar u leđa domaćinu.
– Očekuje nas teža posao u utakmici koja će imati pravi naboj i igrati se pred punom dvoranom. Poraz od Mege moramo što prije zaboraviti i tražiti potvrdu naše forme, naših dobrih igara kroz ovaj susret. Ne smijemo dopustiti Splitu ni trkačku, ni skakačku, ni kombinatornu dominaciju nad utakmicom nego trebamo to uzeti u svoje ruke i tražiti slabe strane protivnika kako bismo usmjerili utakmicu u našu korist – zaključio je trener Zadra.


Anzulović: Zadar fizički jači
U redovima Splita najveći problem pred derbi je zdravstveni bilten. I dalje je trener Vladimir Anzulović bez ozlijeđenih Jamela Morrisa i Maura Veljačića.
– I Bruno Rebić je dobio temperaturu, ali barem se Josip Jukić vratio treninzima.  Za Veljačića i dalje ne znamo hoće li biti spreman, a od ozljede Morrisa prošla su  dva i pol tjedna. No, nismo previše kukali ni prije Šibenika, ni MZT-a, a ni uoči Borca, tako neka bude i pred dvoboj protiv Zadra. Zadatak nam je izaći na parket i dati  sve od sebe – rekao je Anzulović i dodao:
– Moramo odgovoriti na Zadrovu prednost u fizičkoj snazi i prednost u centimetrima. Bio sam na utakmici protiv Mege, bili su bolji 38 minuta. Zadar ima dobro posloženu momčad s odličnim individualcima, ali krasi ih i timska igra.
Na klupi Zadra odnedavno je Ante Nazor.
– Antine momčadi uvijek igraju oštru, fizičku košarku. Najveći pomak je vidljiv u  homogenizaciji. Djeluju kompaktnije, homogenije što se jasno vidi. Činjenica je da  djeluje bolje nego pod prijašnjim trenerom.
Kod Anzulovića, što se tiče "žutih”, sve je jasno.
– Naše je dati sve od sebe. Nadam se i očekujem pravu sportsku atmosferu. Uostalom, oba kluba su poznata po dobroj publici – zaključio je Anzulović.