Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

NAGRADE GRADA ZADRA Željku Uzelcu nagrada za životno djelo

12.11.2018. 10:16
NAGRADE GRADA ZADRA Željku Uzelcu  nagrada za  životno djelo


U životu sam do sada dobio doista niz priznanja i nagrada, ne samo naših, već i europskih, ali moram priznati da me vijest o ovoj nagradi posebno razveselila i emotivno iskreno "dotaknula". Ipak, sam ja rođen u ovom gradu i cijeli samo život tu radio i  stvarao. Znate kako kažu, najteže je uspjeti u svom kraju. Drago mi  je da se moj rad i trud prepoznao, da sam ostavio trag i da se to cijeni. Jako mi je drago  – ponovio je Željko Uzelac laureat za ovogodišnju Nagradu Grada Zadra za životno djelo kao osoba koja djeluje  izvan grada, ali je njegovo djelo značajno za Grad Zadar.
Željko Uzelac je inače, u poslovnim krugovima ostao upamćen  kao osnivač, suvlasnik i dugogodišnji direktor LTH Metalni lijev iz  Benkovca, koji je početkom milenija napravio veliki iskorak i postao vrlo stabilna i uspješna proizvodno-izvozna tvrtka koja se bavi  proizvodnjom auto dijelova za automobile nove generacije, a prema Uzelčevim riječima, najviše rade za Mercedes, Audi i Volkswagen.
Željko Uzelac otišao je u mirovinu prije četiri godine i kaže da je  najponosniji zbog činjenice da je tvrtku koju je stvorio i uspješno  vodio, ostavio na zdravim temeljima jer je firma uspjela prebroditi  recesiju, sve "bure i oluje" i uspješno poslovati preko 20 godina i to,  kako je naglasio, sa stalnom tendencijom rasta, a tako je i danas.
– Uspjeli smo i u najtežim vremenima dobro poslovati i izvoziti, a  plaća nikad ni dana nije kasnila. A, što se tiče mirovine, ja jesam u  mirovini, ali ne mirujem. Stalno sam uz firmu, samo više nisam  operativac. Radim na novim europskim projektima i bavim se maslinama i vinom. I to je jedna lijepa priča- zaključio je Uzelac koji je  i jedan od suvlasnika poznate i uspješne zadruge Maslina i vino –  "MasVin" koju je 2006. godine osnovalo sedam zadrugara članova  obitelji Bobanović i Uzelac.
Željko Uzelac primit će Nagradu Grada Zadra za životno djelo na  Svečanoj sjednici u Hrvatskom Narodnom kazalištu na Dan Grada  24. studenog ove godine.