NOMINACIJE "Kaštanka" i "Nikomu pravo" u utrci za Nagradu hrvatskog glumišta

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Hrvatsko društvo dramskih umjetnika objavilo je nominacije predstava
Ovo je zaista veliko priznanje Kazalištu lutaka Zadar i dokaz naše prepoznatljivoti te da se cijeni ono što radimo i da smo na jako dobrom putu, zaključila je ravnateljica Iris Pavić Tumpa
"Kaštanka”" Antona Pavloviča Čehova u režiji Vjere Vidov i koprodukciji Kazališta Virovitica jedna od nominiranih predstava

Dvije predstave zadarskog Kazališta lutaka nominirane su u  kategoriji najbolje lutkarske predstave ili predstave za djecu i mlade za  Nagradu hrvatskog glumišta 2018. godine. Naime, Hrvatsko društvo  dramskih umjetnika objavilo je jučer nominacije predstava i izuzetnih  umjetničkih ostvarenja za Nagradu hrvatskog glumišta 2018. godine, a iz  Zadra su nominirane predstave "Kaštanka”" Antona Pavloviča Čehova u  režiji Vjere Vidov i koprodukciji Kazališta Virovitica i Kazališta lutaka Zadar; te "Nikomu pravo" Ane Prolić, prema motivima narodne pripovijetke "Svijetu se ne može ugoditi".

 - Jako smo zadovoljni i sretni ovim nominacijama i glumci i redateljice  i ja. Naime, sva su hrvatska lutkarska kazališta poslala svoje predstave i  prijedloge, a stručna komisija je među tri nominirane odabrala naše dvije predstave, što je zaista izvanredan uspjeh, rekla nam je ravnateljica  Kazališta lutaka Zadar, Iris Pavić Tumpa, vidno zadovoljna nominacijama. Dodala je kako su oni predložili predstavu "Nikome pravo", dok je  "Kaštanka", nastala u koprodukciji s Virovitičkim kazalištem, te su je oni  predložili.

-  Ovo je zaista veliko priznanje Kazalištu lutaka Zadar i dokaz naše  prepoznatljivoti te da se cijeni ono što radimo i da smo na jako dobrom  putu, zaključila je Pavić Tumpa.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (2 glasova)