Krševan Santini: "Ovaj je klub počeo od nule i trebat će puno raditi"

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Novi član Upravnog odbora Hrvatskog nogometnog kluba Zadar
Razgovarao sam i s gradonačelnikom Brankom Dukićem i kad sam dobio potvrdu da je Grad Zadar subjekt koji želi promjenu u odnosu na prethodnu praksu i koji će podupirati željene pozitivne promjene, što se kaže – stajati čvrsto iza projekta, prihvatio sam prijedlog da se uključim u djelovanje klupskoga upravnoga odbora - kazao je Krševan Santini
N. OPAČIĆ
NOVI ČLAN UO HK ZADAR - Krševan Santini

Upravni odbor Hrvatskoga nogometnoga kluba Zadar odnedavno ima novoga člana. To je Krševan Santini (1987.), profesionalni nogometaš, uspješan vratar koji je počeo u Stanovima, prošao je zadarsku vratarsku školu Jakova Pinčića, imao je jedan seniorski nastup u Zadru kao 17-godišnjak, a potom karijeru gradio u Velebitu, Segesti, Moslavini, Hrvatskom dragovoljcu, Interu Zaprešić (gdje je imao zapažen niz od 18 uzastopnih nastupa i interval od 565 minuta bez primljenoga gola!), Zoryji Lugansk, Paraliminiou, Nefčiju Baku, Osijeku, Domžalama i Jagielloniji iz Poljske.
- Zadnji mi je klub bio Jagiellonia, sad sam slobodan igrač i svakodnevno trenerima s Danijelom Subašićem i Tomislavom Rogićem Tumbom. Osjećam se dobro i karijeru aktivnoga igrača još nisam završio – govori Krševan Santini.
Nekoliko mjeseci trajali su susreti i konstruktivni razgovori između predstavnika HNK Zadar, Grada Zadra i Krševana Santinija o njegovu angažmanu u klubu.

Volontiranje

- Od početnoga razgovora s Damirom Kneževićem, predsjednikom kluba do nedavno bilo je dosta razgovora. Uvijek je bilo konstruktivno, uvijek u dobroj vjeri i uvijek s primarnim ciljem da se pronađem najbolji mogući oblik djelovanja koje će omogućiti niz pozitivnih promjena u nogometu u našem gradu gdje je HNK Zadar nositelj kvalitete. U dijelu susreta razgovarao sam i s gradonačelnikom Brankom Dukićem i kad sam dobio potvrdu da je Grad Zadar subjekt koji želi promjenu u odnosu na prethodnu praksu i koji će podupirati željene pozitivne promjene, što se kaže – stajati čvrsto iza projekta, prihvatio sam prijedlog da se uključim u djelovanje klupskoga upravnoga odbora.
Krševan Santini u HNK Zadar djelovat će volonterski.
- Da, tako će biti. Angažirat ću se u svakodnevnom radu i uvijek ću činiti najviše što je moguće da se HNK Zadar profilira i da trajno bude nositelj kvalitete i razvoja nogometne igre u Zadru. Svatko na svoj način treba pridonijeti da u danom trenutku HNK Zadar u hrvatskom nogometu bude što je bio u jednom intervalu. Ovaj je klub počeo od nule i trebat će puno raditi.
Koje odrednice djelovanja smatrate najbitnijima?

Neovisna struka

- Struka u klubu treba biti neovisna, a kao takva sustavnim radom i uz logističku potporu onih subjekata koji mogu pomoći, ostvarivat će se ciljevi. Neke pojave u zadarskom nogometu iz nedavne prošlosti dovele su do gubljenja povjerenja, do iščeznuća suradnje, do maćehinskih odnosa i slično, što je, uz ostalo, imalo za posljedicu rastakanje igračke supstance u obliku odlazaka igrača u druge nogometne subjekte. HNK Zadar treba biti stožerni klub koji će u kvalitetnoj suradnji sa svima pravilnom selekcijom okupiti potencijal i s područja grada i s područja županije, te učiniti ono što je moguće da se taj potencijal ovdje i razvije. Takva uloga znači i odgovornost, zahtijeva pravilnu suradnju, ali i zahtijeva sve bolju i bolju infrastrukturu i druge uvjete na optimalnoj razini.
Zadar je iznjedrio brojne vrhunske nogometaše, sve do srebrne četvorke Luka Modrić – Danijel Subašić, Šime Vrsaljko i Dominik Livaković - sa Svjetskoga prvenstva u Rusiji 2018. i mnogi mogu pomoći zadarskoj nogometnoj renesansi.
- Ne sumnjam u to da i hoće. Svi smo mi na poseban način povezani sa Zadrom, mjestom odakle smo počeli, pa kad čovjek u danom trenutku prepozna kvalitetan projekt, pružit će ruku – zaključuje Krševan Santini.
Inače UO HNK Zadar čine predsjednik Damir Knežević, Raphael Sušić, Frane Potočnjak, Filip Anić, Ante Lucin, Krševan Santini i Tomislav, Smolić Ročak. (HNK Zadar)

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)