Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Beštije mekog srca razveselile djecu

Autor:

11.12.2008. 23:00
Beštije mekog srca razveselile djecu

Foto: Filip BRALA



Povodom blagdana Sv. Lucije, članovi moto-kluba “Beštije” već tradicionalno su posjetili dječji vrtić za djecu s poteškoćama u razvoju “Latica” gdje su im uručili prigodne darove.
Pokrenuvši moto-klub prije tri godine, ovi dečki nisu željeli da ih javnost gleda kao nekakve divljake. Javnosti su sebi željeli predstaviti kao dobra, ljubazna ljudska bića, bez obzira na njihov pomalo grub izgled. Najbolji način da se dokažu bio je pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija pa su se tako dečki iz moto kluba “Beštije” odlučili za brojne humanitarne akcije. Tako je prije tri godine započela humanitarna akcija darivanja dječjeg vrtića “Latica” na blagdan Sv. Lucije.
Krenuvši s humanitarnom akcijom u početku ih je bilo strah kako će ih djeca prihvatiti. No djeca, onakva kakva jesu, iskrena, prihvatili su ih upravo onakvima kakvi jesu. Svaki posjet “Beštija” u srcima ove dječice ostaje kao najveće veselje za božićne dane.
Moto klub “Beštije” održava više humanitarnih akcija kroz godinu, od darivanja krvi, izgradnje kuća, te pomaganja najmlađima.
– Sama naša pojava jako razveseli ovu malu dječicu. Već tri godine za redom pokušavamo ih razveseliti i vratiti im osmijeh na lice, zato za blagdan Sv. Lucije skupimo što više slatkiša, voća, i odemo do mališana kako bi se malo zabavili s njima. Iako je ove godine padala kiša to nije omelo mališane da sjednu na motore i ispričaju nam svoje doživljaje, rekao nam je Alan Vimer, predsjednik moto kluba “Beštije”.
Svetu Lucu djeca su jutros dočekala sretnija no ikad. Iako je padala kiša, svi su izišli vani poigrati se. Isprobali su motore te su kasnije svi skupa pripremili i pojeli lijepi ručak uz mnoštvo dobre zabave, koja se nastavila i nakon ručka.
– Svaku Sv. Lucu djeca čekaju s velikim veseljem. Neki od njih dobro su se upoznali s dečkima iz moto-kluba “Beštije”, a nekim je ovo bio prvi susret. Djeca međusobno gledaju jedni druge pa se onda svi oslobode i zabavljaju, nema nikakvog straha. Riječ je o hvalevrijednoj humanitarnoj akciji koja puno znači djeci, zaključila je ravnateljica dječjeg vrtića Latica, Vesna Penjalov.