Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

U Benkovcu kreće program POS-a

Autor: Mile Marić

11.12.2008. 23:00
U Benkovcu kreće program POS-a

Foto: Adam VIDAS



APN je dostavio dopis za provođenje ankete o zainteresiranosti građana na području Grada Benkovca za rješavanje stambenog pitanja putem Programa POS-a. Anketa je provedena u rujnu i tada se prijavilo 15 zainteresiranih osoba pa još 16, no to nije konačan broj budući da svaki dan stižu nove prijave
Broj mladih obitelji na području Grada Benkovca svakim je danom veći, a one u novi život žele krenuti samostalno. No, osim mladih obitelji ima i drugih zainteresiranih za rješavanje stambenog pitanja, a idealna prilika, kako su nam i sami istaknuli tijekom prezentacije, jest i program POS-a. Sve navedeno potaknulo je Grad Benkovac da u suradnji s APN-om organizira prezentaciju na temu Društveno poticana stanogradnja – program POS-a koja se održala u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Benkovac.
Prezentaciji su nazočili gradonačelnik Mirko Erstić, Mira Jeras, zamjenica direktora APN-a, i suradnici Krešimir Ženić i Josipa Tokić koji su istaknuli da je cilj zainteresirane upoznati s posebnostima i mogućnostima koje nudi program POS-a na području grada Benkovca. Kao što je poznato, Zakonom o društveno poticanoj stanogradnji uređuje se sustavno organizirana stanogradnja poticana javnim sredstvima radi zadovoljavanja stambenih potreba i poboljšanja kvalitete stanovanja što šireg kruga građana. Jedinica lokalne samouprave (JLS) dužna je voditi brigu o stambenim potrebama na svome području te u skladu s time provoditi mjere stambenog zbrinjavanja. Slijedom navedenoga APN je dostavio dopis za provođenje ankete o zainteresiranosti građana na području Grada Benkovca za rješavanje stambenog pitanja putem Programa POS-a. Anketa je provedena u rujnu i tada se prijavilo 15 zainteresiranih osoba. Javilo se još 16 zainteresiranih, no to nije konačan broj budući da svaki dan stižu nove prijave. Kako Grad Benkovac nema u svom vlasništvu građevinskog zemljišta postoji mogućnost da APN kupi građevinsko zemljište za izgradnju stanova. Za predložene lokacije prikupljena je potrebna dokumentacija (vlasnički listovi, izvodi iz prostorno planske dokumentacije i slični dokumenti), istaknuto je tijekom prezentacije, a zajednički zaključak organizatora jest da će nakon prezentacije Grad Benkovac uz logističku pomoć APN-a krenuti u potrebne aktivnosti za realizaciju programa – osnivanje povjerenstva, utvrđivanje pravilnika, raspisivanje natječaja te utvrđivanje liste prvenstva, a sljedećom prezentacijom zainteresirani će biti upoznati o realizaciji programa POS-a na području grada Benkovca.