Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Veliko slavlje Biograđana u Zagrebu

Autor: Velimir Brkić

11.12.2008. 23:00
Veliko slavlje Biograđana u Zagrebu

Foto: Velimir BRKIĆ



U zagrebačkom restoranu Cadena biogradske obitelji Bolanča održana je već tradicionalna “Biogradska noć” koja je okupila Biograđane razasute diljem Hrvatske.
Tijekom dana većina Biograđana odala je počast i poklonila se na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana povodom devete obljetnice njegove smrti. Nakon posjeta Mirogoju otišli su u Veliko Trgovišće, rodno mjesto Franje Tuđmana.
Na povratku iz Velikog Trgovišća uputili su se u Cadenu gdje je započelo veliko slavlje. Cadena je bila ispunjena Biograđanima koji žive, rade ili studiraju u Zagrebu, ali našlo se tu i onih koji žive u Rijeci, Šibeniku, Splitu i Zadru, kao i dugogodišnjih prijatelja Biograda. Specijalno za ovu priliku u Zagreb su doputovali i brojni Biograđani.
U Zagrebu su se tako našli gradonačelnik Ivan Knez i dogradonačenici Marijan Stopfer i Tonči Šangulin i članovi gradskog poglavarstva Krunoslav Pešoć i Darko Eškinja.
Uz odabrana vina, bogat stol prepun odabranih jela i pjesmu klape Biograd i dua Kumovi iz Sv. Filip i Jakova gosti su se zabavljali do kasnih sati.
Među gostima su se mogli vidjeti vijećnica Ljubica Budan, izaslanik zagrebačkog gradonačelnika Stipe Zebac, dr. prof. Mara Dominis, dr. Zoran Tolić, arhitekt Krešo Ivaniš, Svemir Kalinić, Predrag Salamun, Aldo Buća, Zlatko Čulakić. svjetski prvak u karateu Danil Domdjoni, baka Paula Tomić, policajka Sandra Barešić, Branka Dominis, Petra Budan, Šime Štofer, Miran Zorica, Toni Šangulin, Jadran Zorica, Lovre Šangulin, Davor Budan, Ivana Šaja, Frančeska Vulin, Ivan Čupić kao i skorašnji biogradski zet Željko Domitrović.
– Drago nam je što smo sve ove godine uspjeli održati tradiciju “Biogradske noći” u Zagrebu i na ovaj način prenijeli dašak Biograda i Mediterana u metropolu, rekao je Knez pozdravivši nazočne pohvalivši se činjenicom kako Biograd ima 137 studenata, obratio se gostima gradonačelnik Ivan Knez.
Nakon ponoći studenti i oni koji su se željeli nastaviti zabavljati otišli su u Tkalčićevu ulicu u noćni klub Ramazzotti.