Radovi u fazi čekanja električara

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
diklo_odvodnja
Zvonko KUCELIN
Put Dikla još uvijek zatvoren

Put Dikla, točnije, dionica od Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole pa sve do mora zbog tamošnjih je radova na rekonstrukciji kanalizacije i sustava odvodnje na području Dikla već više od mjesec dana zatvorena. Iako bi, kako je najavio Grgo Peronja, direktor Odvodnje, radovi na ovom području trebali trajati najmanje do Božića, nakon čega bi se ova dionica asfaltirala te ponovno pustila u promet, negodovanja građana već su započela. Razlog tome jest činjenica da su radovi na ovom predjelu "nevidljivi", odnosno ni radnika ni strojeva nema, a cesta je i dalje raskopana i za promet zatvorena. Kako pojašnjava Peronja, to je tek naizgled tako jer radovi su u fazi čekanja električara, a uz to, prema predviđenom roku, ovaj bi dio projekta u Diklu trebao biti završen do 20. siječnja.

- Projekt je trenutačno u fazi u kojoj izgleda kao da se ne radi ništa. Radove izvodi tvrtka Vodoinstalacija. Radnici postavljaju jednu po jednu cijev i znam da su poslovi pri kraju. Točnije, stavljaju se tri cijevi i to oborinska cijev okrenuta prema moru, fekalijska prema crpnoj stanici i tlačna cijev od crpne stanice prema uređaju za pročišćavanje otpadnih voda. Potrebno je još napajanje električnom energijom i trenutačno se čeka da i električari obave svoj posao, jer nelogično bi bilo da se sad cesta asfaltira pa da se za koji dan, kad započnu električarski radovi, ponovno otkopava, pojasnio je Peronja, napomenuvši da se svi radovi odvijaju prema predviđenim rokovima te da razloga za stvaranje pritiska nema.

Podsjetimo, projekt rekonstrukcije kanalizacije i sustava odvodnje u Diklu obuhvaća opsežne radove na predjelu zapadno od Ulice Matije Gupca, a podrazumijeva čak tri crpne postaje, odnosno tri međusobno povezane cjeline zbog čega je prvo potrebno završiti radove na prvoj, odnosno crpnoj postaji Zgon, a potom će se radovi nastaviti na crpnu postaju Draženica te naposljetku i na treću, crpnu postaju Diklo.

Završetkom radova na Putu Dikla, odnosno konačnim asfaltiranjem ovog dijela najkasnije u siječnju, završit će se prva faza radova, ona koja se odnosi na crpnu postaju Zgon, nakon čega slijedi prelazak na drugu fazu koja obuhvaća predio od bivšeg ugostiteljskog objekta "Sunshine" do Ulice Romansa.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno