Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Djeca učila o UNICEF-u

11.12.2010. 23:00
Djeca učila o UNICEF-u


U povodu obilježavanja Međunarodnog dana UNICEF-a u Gradskoj knjižnici Zadar Ogranak Arbanasi u petak poslijepodne održana je radionica za djecu na kojoj je prikazan igrokaz “Božićna želja”, autorice Jadranke Čunčić Bandov, nakon čega su djeca izrađivala božićne čestitke.
 Igrokaz su izvele Sara i Simeona, učenice petih razreda Osnovne škole Krune Krstića i svojom su izvedbom oduševile okupljene mališane. Radionica je bila namijenjena učenicima osnovne škole i to od četvrtog do sedmog razreda.
 – Budući da je povod radionici Međunarodni dan UNICEF-a, koji se obilježava u subotu, odlučili smo ga obilježiti na ovaj način. S djecom smo razovarali o UNICEF-u, tko ga financira, kako djeluje, što rade, za koga se brinu i slično. Djeca su uz razgovor radila i prigodne božićne čestitke koje su zaista bile prekrasne, rekla je voditeljica radionice Melita Zubčić Letinić. Dodala je da je na radionici sudjelovalo 10-ak djece koja su izložila izrađene čestitke i bila su oduševljena radionicom.
Melita je posebno istaknula trud Sare i Simeone koje su sa zadovoljstvom naučile predstavu i odigrale je pred drugom djecom, za što su bile nagrađene pljeskom.