Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Lavovi prikupili 10 tisuća kuna za zadarske košarkašice

11.12.2010. 23:00
Lavovi prikupili 10 tisuća kuna za zadarske košarkašice


Svjetska Lions organizacija ove godine slavi stotu obljetnicu postojanja. Okruglu obljetnicu namjeravaju obilježiti učlanjenjem što više članova kako bi bili vodeća svjetska organizacija u služenju zajednici


U petak su se u hotelu Adriana okupili članovi zadarskog Lions cluba i njihovi gosti na tradicionalnom, ove godine desetom po redu Božićnom balu. Svrha njihova druženja, osim same zabave, bila je i ovog puta humanitarnog karaktera – prikupljanje sredstava za ženski košarkaški klub Zadar.
– Drago mi je da smo uspjeli skupiti oko 10 tisuća kuna za naše košarkašice i pomoći im da i nadalje nižu ovako sjajne sportske rezultate, istaknula je predsjednica zadarskog Lions cluba Lada Šokota.
Ženski košarkaški klub Zadar, iako prvoligaš, nema prostorije niti znatnije financijske potpore, pa se članovi zadarskih Lionsa nisu nimalo dvoumili u svojoj nakani da im pomognu.
– Ovaj je bal zapravo jedna naša završna humanitarna akcija s obzirom na to da i tijekom cijele godine provodimo humanitarne akcije i nastojimo pomoći gdje god možemo. Evo, već sada planiramo za 28. veljače organizirati jednu predstavu u HNK Zadar, gdje bismo prikupili sredstva za kupnju invalidskih kolica za jedno dijete. Zamolbe za financijskom pomoći dobivamo tijekom cijele godine i ovisno o tome raspoređujemo naše snage. Naša je svrha da služimo pa svi radimo dragovoljno i želimo pomoći ljudima kojima je to potrebno, dodala je Šokota.
Sredstva za košarkaški klub su prikupljena aukcijom slika, nakita i vina, među kojima je jedna boca pristigla i od ministra Čobankovića. Košarkašice su, pak, potpisale loptu s kojom su 2005. godine ušle u prvu ligu, koja je također ponuđena na aukciji te prodana za čak 2.000 kuna.
– U ova krizna vremena najmanje je novca, vraćamo se u doba razmjene dobara, luk za strijelu i obratno. No nije važno, bitno je da mi imamo što ponuditi na aukciji i da možemo skupiti sredstva, zaključila je Šokota.