Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Zadar “stariji” od Splita

11.12.2010. 23:00
Zadar “stariji” od Splita


Zadranke su u prehladnomu Višnjiku uspjele dobrim blokom zaustaviti mladu i visoku drugu ekipu Splita, doći do tri nova boda te preteći Split na prvoligaškoj ljestvici.
Prvi poen osvojila je kapetanica Zadra Nina Hrabrov, a na sudački time-out ide se nakon snažne lopte Andree Čanković za 8:5. Splićanke priprjećuju kod 13:11 a otada u prvomu setu postoji samo domaća ekipa, koja u seriji 12:2 na najljepši način dominantno okončava set.
U drugomu setu Zadar na prvomu odmoru ima prednost 8:7 i povećava je na 9:7 da bi gostujući sastav serijom 0:6 došao do 9:13 i Robert Kresoja mora pozvati svoje igračice na klupu. U obratu nakon odmora ključan je bio poen kojega su Zadranke uspjele dobiti za 12:14 nakon izvrsnoga upijača Andree Čanković. U sljedećemu napadu gošće smečiraju u mrežu da bi s još jednom gostujućom pogrješkom i dva smeča te jednom plasiranom loptom Nina Hrabrov s tri osvojena poena svoju ekipu dovela do vodstva 17:14. Slavko Kanazir vadi iz igre Deu Zovko a na njeno mjesto uvodi Valentinu Maretić. No to ne daje rezultat već Zadar dolazi na 4 razlike kod 19:15 pa gostujući trener mora zvati time-out. Zadarske igračice povećavaju na 23:17, a kada trebaju završiti bez nekoga velikoga problema, staju. Splićanke izjednačuju na 24:24, Hrabrov donosi vodstvo 25:24 da bi gošće povele 25:26. Opet Hrabrov izjednačuje a set završava Nikolina Fantov s dva izvrsna servisa koje gošće ne uspijevaju vratiti u zadarski dio terena.
Splićanke se u trećemu setu drže do 11:9 da bi otad ekipa Zadra sve više povećava vodstvo i sigurno pobijedila.
– Došli smo oslabljeni, ali nismo se nadali da ćemo ovako slabo igrati. Doduše, u dvorani je hladno i ovo su nemogući uvjeti za igru, ali bez obzira na to nisu pružile ništa niti pokazale da nešto znaju. Nije toliko presudio ni Zadrov dobar blok koliko njihova bezvoljna igra – rekao je Slavko Kanazir, trener Splita.
– Odigrali smo onoliko koliko je bilo potrebno protiv jedne mlade i perspektivne ekipe – one izgledaju kao odbojkašice jer su visoke i tanke. U dvorani je bilo jako hladno i nije bilo moguće pružiti više – utakmica je završila a kao da se nisam uznojila – rekla je Nina Hrabrov, kapetanica.


 ZADAR – SPLIT 1700 II  3:0


(25:13, 28:26, 25:17)
ZADAR – Dvorana ŠRC Višnjik. Gledatelja 33. Suci: Ivica Špadina (Šibenik) i Stipe Belić (Zadar).
ZADAR: Fantov, Magaš, V. Barić, Čanković, Vrkić, Perić, Troskot,  Kilijan, Pavin, Ugarković, Hrabrov, L.Barić. Trener: Robert Kresoja.
SPLIT 1700 II : Zovko, Magzan, Bučević, Čizmić, Maretić, Aljinović, Bašelović, Hrstić, Prkačin, Zagorac. Trener: Slavko Kanazir.