Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Karamarko sabotirao budućeg ministra

11.12.2011. 23:00
Karamarko sabotirao   budućeg ministra


Zaposlenici Ministarstva unutarnjih poslova koji su u zadnji čas na Vladi  potvrđenom Uredbom o zvanjima policijskih  službenika postali “glavni policijski savjetnici” što je najviši policijski čin i ranije su  dobivali dodatak na plaću što ga on predviđa.  Potvrđeno nam je to jučer u Sindikatu policije Hrvatske u kojem tvrde kako je oko 250  policijskih službenika i prema Uredbi što je  vrijedila od 2001. godine radilo na radnim  mjestima za koja je bilo potrebno zvanje  “glavnog policijskog savjetnika”, te sukladno  tome dobivali i plaću.
– Oko 50 policijskih službenika u međuvremenu je i položilo ispit za ovo zvanje, no nisu  mu mogli pristupiti svi, objašnjavaju u Sindikatu policije Hrvatske, te ističu da su  zadovoljni uredbom koja nudi više zvanja za  policajce.
Prema Uredbi što ju je ministar Tomislav  Karamarko provukao na Vladi na njezinoj  posljednjoj sjednici još najmanje 85 policijskih službenika koji su deset godina radili  s visokom stručnom spremom te bili raspoređeni na radna mjesta glavnog policijskog  savjetnika automatski su to zvanje i dobili.
Iznimno ogorčenje novom uredbom izrazio je državni tajnik u MUP-u Vladimir Faber  upozorivši kako je njome nekim policijskim  službenicima omogućeno da preskoče nekoliko stepenica u stjecanju zvanja, što je  suprotno hijerarhijskoj strukturi na kojoj  počiva policija.
Profesor Petar Vejić smatra pak kako je  donošenje ovakve Uredbe na kraju mandata  ravno sabotaži, jer u policijskom sustavu  postoje jasna pravila napradovanja u zvanjima. Ovakvim činom Karamarko je budućem ministru stvorio problem te mogući  cijeli niz upravnih sudskih sporova. Iz Kukuriku koalicije slučaj nisu htjeli komentirati  do formiranja nove Vlade.