Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Malešu je najbolje da podnese ostavku!

11.12.2011. 23:00
Malešu je najbolje da podnese ostavku!


U samo nekoliko sati mnogo toga dogodilo se vezano uz Hajduk. Najprije je stigla vijest da je u 72. godini života u Zagrebu dan poslije operacije prestalo kucati srce legendarnog kapetana “bilih”, Vinka Cuzzija, a u petak je stigla nova potpuno iznenađujuća vijest da se predsjednik kluba Hrvoje Maleš kao USKOK-ov pouzdanik u hotelu Antunović u četvrtak navečer sastao sa dopredsjednikom HNS-a Željkom Širićem i Stjepanom Djedovićem te im je tom prilikom dao 30.000 tisuća eura kako bi Splićani imali pošteno suđenje. Sve su pomno pratili policijski inspektori koji su obojicu uhitili s mitom kojeg su primili. Istražni sudac odredio im je jednomjesečni pritvor. U subotu je u Splitu uhićen i Šime Luketin, koji je bio predsjednik Uprave propale Credo banke. Iz kluba je stiglo priopćenje Nadzornog odbora kako oni nastavljaju svoj započeti posao i bez Luketina.
Hrvoje Maleš, činom da surađuje s USKOK-om kako bi se raščistili nagomilani problemi u hrvatskom nogometu od trenutka kada se saznalo da je on bila osoba koja je Širiću i Djedoviću donijela novac, proniknuo se od nesposobnog predsjednika Hajduka do “heroja” hrvatskog nogometa. Maleš je u svakom slučaju preuzeo na sebe veliku odgovornost kao predsjednik Hajduka.
Splićani žele tijekom zimskog prijelaznog roka prodati nekolicinu igrača, Vukušića, Tomasova, Subašića, Anasa Sharbinija i Maloču kako bi klub spasili od financijskog kolapsa. S druge strane trener Balakov ostavio je popis igrača koje bi želio da mu klub dovede. U svim možebitnim pregovorima oko odlaska ili dolaska igrača sudjelovat će Maleš, čovjek koji je, vjerujemo, učinio veliku stvar za hrvatski nogomet, ali koji je, isto tako, želio on to prihvatiti ili ne, sada USKOK-ov pouzdanik.
Koliko će Hajduk od poteza Maleša ubuduće imati koristi ili štete, vrijeme će pokazati. Možda bi mu najmudriji potez bio da se samovoljno povuče sa mjesta prvog čovjeka kluba, podnese neopozivu ostavku bez obzira što je iskazao veliku hrabrost.