Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Odigrana posljednja predstava u Jazinama?

11.12.2011. 23:00
Odigrana posljednja predstava u Jazinama?


Predstavom “Betlehemska ovčica” odigranom jučer u zadarskim Jazinama trebala bi završiti jedna era u 60-godišnjem radu ovog kazališta. Naime, već od slijedeće predstave “Drago Č. i tvornica čokolade” čija premijera je najavljena za 15. prosinca zadarski lutkari konačno bi se trebali useliti u novu zgradu na poluotoku.
Na jučer igranoj predstavi kojom su se lutkari oprostili od svog dugogodišnjeg skromnog doma u Jazinama sva mjesta bila su popunjena. Priča o nesebičnom činu crne ovčice koja je za svoje runo, koje je poklonila kako bi se ugrijao mali Isus u betlehemskoj štalici, nagrađena zlatnim runom pomalo je i simbolična. Za svoj dugogodišnji nesebični rad za djecu u skromnim uvjetima lutkari bi konačno trebali useliti u novu, bogato opremljenu zgradu, na koju čekaju dugih 25 godina. Predstava kojom će zgradu otvoriti također je simbolična. Rađena po motivima kultnog romana Roalda Dahla “Charlie i tvornica čokolade”, glavi lik mali Drago Č. iz baraka ulazi u tvornicu snova, a kako bi simboliku pojačali prvi dio predstave održat će se u Sv. Dominiku nakon čega se predstava nastavlja i završava u novom Kazalištu.
Lutkarima i brojnoj djeci koja odrastaju uz njihove predstave više od pola stoljeća bit će to zasigurno najljepši božićni poklon.