Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Četvorica HAC-ovaca puštena

11.12.2013. 23:00
Četvorica HAC-ovaca puštena


Sutkinja istrage karlovačkoga Županijskog suda – Stalne službe u Gospiću Dubravka Rudelić nije prihvatila prijedlog Županijskoga državnog odvjetništva o određivanju istražnog zatvora četvorici osumnjičenika tvrtke HAC – Održavanje i naplata cestarine te su pušteni na slobodu.
Županijska državna odvjetnica Gordana Križanić najavila je žalbu i to na oba razloga za određivanje istražnog zatvora zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.
U međuvremenu je DORH objavio priopćenje da su osumnjičenici – hrvatski državljani (1968., 1979., 1951. i 1977.) ispitani na temelju kaznene prijave zbog ugrožavanja prometa opasnom radnjom ili sredstvom. U priopćenju piše kako se osnovano sumnja da su oni kao zaposlenici tvrtke za održavanje i naplatu cestarine odgovorni za svoj posao postupali suprotno propisima.
Objašnjava se da su prvoosumnjičenik kao ophodar i četvrtoosumnjičenik kao voditelj tehničke jedinice, iako su bili zaduženi za omogućavanje, organizaciju i nadzor sigurnoga i neometanog prometa, propustili posipati kolnik autoceste A1 na dionici tunel Sveti Rok-čvor Sveti Rok.
Trećeosumnjičenik je kao šef odjela za elektro i strojarsko održavanje u sektoru za održavanje i drugoosumnjičenik kao pomoćnik direktora sektora za tehničke poslove, koji su bili zaduženi za organizaciju i kontrolu kvalitetnog održavanja elektro i strojarske opreme instalirane na autocestama, propustili utkloniti kvar na meteorološkim postajama kod tunela Sveti Rok i na vijaduktu Krpanima.