Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Prvi broj glasnika Udruge tjelesnih invalida

11.12.2013. 23:00
Prvi broj glasnika Udruge tjelesnih invalida


Ovih dana Udruga tjelesnih invalida Zadarske županije izdala je prvi broj svog glasnika, skraćeno nazvan UTI Zadar. Glasilo ove udruge, koja na zadarskome području djeluje od davne 1983. godine, i koja trenutačno broji 736 članova, predstavljen je na prošlotjednoj svečanosti u prigodi Međunarodnoga dana osoba s invaliditetom koji je obilježen 3. prosinca.
Dugogodišnja zamisao o pokretanju vlastitoga glasnika, kakvog imaju udruge tjelesnih invalida u većim hrvatskim gradovima, realizirana je ponajprije zahvaljujući entuzijazmu i radu nekolicine članova udruge na čelu s glavnom urednicom i predsjednicom Udruge tjelesnih invalida Zadarske županije dipl. oec. Ivom Blažić, koja je na zajedničkom druženju u Arsenalu povodom Dana invalida istaknula kako je glasnik napravljen s puno truda i ljubavi.
– Prvi dojmovi su vrlo pozitivni, a osim naših članova kojima je glasnik prvenstveno namijenjen, dobre ocjene stigle su i od predstavnika lokalne vlasti, te od škola i udruga kojima smo na svečanosti uručili prvi broj, kaže Ivan Blažić, uz nadu da će unatoč financijskoj krizi u državi i nedostatku sredstava, Udruga tjelesnih invalida Zadarske županije uspijevati izdavati barem jedan do dva broja godišnje.
Kad je riječ o prvom broju, dodaje Blažić, njegovo izlaženje su predvidjeli u planiranim projektima, te od Grada Zadra zatražili i dobili potrebna sredstva, no, kako glavna urednica Blažić navodi u uvodniku glasnika, ne znaju kada će i hoće li imati dovoljno novca i za drugi broj.