DOBIO POSAO JER JE DIJETE BRANITELJA Umjesto oca dvoje djece s iskustvom zaposlili 22- godišnjeg mladića

Slika korisnika admin
Fabio ŠIMIĆEV
Bojan Križić

Bojan Križić, 40-godišnji nezaposleni profesionalni vozač, konobar i polaznik tečaja za zaštitare natjecao se u rujnu za vozača sanitetskih kola Doma zdravlja u Gračacu i dobio još jednu odbijenicu u nizu.

- Šaljem molbe gdje god se otvori neko radno mjesto, a sami znate kako je to danas rijetko, posebice u Gračacu. Bio sam presretan kad sam vidio natječaj za vozača sanitetskih kola, imam za to dobre reference i iskustvo pa sam vjerovao da ću konačno dobiti posao, no nisam. Dva i pol mjeseca nakon okončanja natječaja dobio sam poštom obavijest da je primljen izvjesni Antonio Lulić iz Svetog Roka. Malo sam se raspitao i saznao da dečko ima svega 22 godine pa me je zanimalo po čemu je on to bolji za to radno mjesto od mene, požalio nam se Križić .

- Supruga mi je isto nezaposlena, a imamo dvoje osnovnoškolske djece. Očajan sam. Ne znam više što učiniti, u koju struku se prekvalificirati da dobijem posao, govori.

Ravnateljica Doma zdravlja Zadarske županije, mr. sc. Renata Bek kazala je kako je natječaj proveden po zakonu te da je kod odabranog kandidata presudno bilo to što je dijete branitelja.

- Prvo smo izabrali jednog branitelja koji se javio na natječaj. On je u mirovini pa ju je htio zamrznuti, no nakon par dana javio nam je da odustaje pa smo onda prednost dali djetetu branitelja. Uvijek tako postupamo. Iako je odabrani kandidat mlad, on je profesionalni vozač pa ne podliježe zakonu o mladim vozačima, kratko je prokomentirala Bek dodajući kako je uvijek netko nezadovoljan nakon okončanja natječaja, no da se na žalost ne može udovoljiti svima.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika sead zadarski
Pa to je najnormalnije da djete branitelja ima prednost pri zapošljavnju.Bili nam i takovu sitnicu zabranili.Vi nezaposleni i dalje glasujte za SDP pa će vam se broj udvostručiti ubrzo a tad vam ni Merkel neće moći pomoći.Sad je predizborno vrijeme dali smo mi muški držimo tri kantuna kuće ili žene . Ako nedaj bože pobijedi SDP neće ni taj sin branitelja imati posla jer neće biti goriva za to sanitetsko vozilo.
Slika korisnika rosan
...a tek kad počnu unuci branitelja......i njima svakako treba davati prednost u svemu.
Slika korisnika sead zadarski
Tko je tebi kriv što ti nisi dite branitelja.
Slika korisnika huligan
jel to moguće da ovom nije niko branitelj kod cifre od 550.000 ...ludilooooo
Slika korisnika sdp
pa dobro oćete li više počet živjet normalno?! kakvi branitelji?! pa šta smo još u 91?!?! dajte malo počnite razmišljat ko sav normalan svijet! zaostali ste!
Slika korisnika sead zadarski
Pa vi u sdpu jos imate vase branitelje iz 41 'a da vam nije bilo dragovoljaca i branitelja domovinskog rata bili bi srbočetničko roblje.Ja osobno sam ne branitelj vec dragovoljac i nikad nista nisam koristio al se radujem kad procitam da se pomoglo branitelju ili njihovoj dici.ja dobro znam da bi vi iz sdpa i vama sestrinjski stranaka zabranili i pravo na život al neće te jer nas je više a dragi bog nas štiti.
Slika korisnika sdp
eee sad se vraćate na 41. pa zato nam i je ovako. neka se pomaže braniteljima ali šta je previše je previše! pomoć braniteljima lopovi pokrali pa ne možemo mi radit i davat koliko vi možete pograbit!