U zoni Grabi investirano 20 milijuna kuna

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ

Ceste Zadarske županije d.o.o. više ne stanuju u Ulici Franka Lisice 77, u blizini Gradskog groblja Zadar. Sva operativa, tehnička i dežurna služba, veliki silos sa solju za posipanje prometnica, skladišta, radionice te mehanizacija, sav pogon strojeva i vozila, preselili su u Poličnik, u Poslovnu zonu Grabi. Na staroj lokaciji je ostao dio uprave i administracije.

- Projekt preseljenja, odnosno investicija u zoni Grabi, kupnja zemljišta, radovi i interijer, težak je 20 milijuna kuna, kazao je direktor Radoslav Gudelj.

Zona Grabi površine 40 hektara ima 45 posto popunjenosti i 11 privrednih subjekata, među njima su i CZŽ. Na površini od 13.000 metara četvornih izgrađena je impresivna zgrada s pratećim objektima i parkiralištem, dežurnim i centrom za praćenje stanja na cestama, podignut je i silos, a sva vozila imaju ugrađen GPS, navigacijski satelitski sustav koji pruža pouzdane podatke o prostoru i vremenu.

Ceste Zadarske županije, kaže, zapošljavaju 236 djelatnika u Zadru te u ispostavama u Benkovcu, Obrovcu, Gračacu i Pagu.

Tvrtka je proteklu godinu imala 75,1 milijuna kuna prihoda a rashoda 68,5 milijuna, čista dobit je 6,3 milijuna kuna bez poreza na dobit.

Ceste Zadarske županije temeljem ugovora provode zimsko održavanje državnih, županijski i lokalnih cesta na području Zadarske županije u ukupnoj dužini od 1.714 kilometara te održavanje nerazvrstanih cesta gradova Biograda na Moru i Benkovca kao i Općine Gračac.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno