Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Dali svoj džeparac za pomoć bivšim ovisnicima

11.12.2016. 23:00
Dali svoj džeparac za pomoć bivšim ovisnicima


Mladi nogometaši iz škole nogometa HNK Primorac iz Biograda na Moru, zajedno sa svojim trenerima, posjetili su bratovštinu sv. Nikole zajednice Cenacolo – komunu za liječenje ovisnosti u Jankolovici pokraj Biograda i darovali štićenicima razne potrepštine. Kako je rekao voditelj škole nogometa, Jurica Knez, djeca su donirala od svog džeparca sredstva kojima su kupili razne potrepštine za zajednicu.
– Proveli smo više sati u druženju sa štićenicima. Odigrali smo utakmicu, pogledali film o radu zajednice, okrijepili se čajem i kolačima koje su pripremili domaćini te poslušali svjedočanstva i životne priče članova zajednice. Naime, sport je dragocjena i nezaobilazna pomoć u odgoju svakog čovjeka. Sport nije samo natjecanje, nego i odgoj i priprema djece na život, kazao je Knez.
– Riječ je o uzrastu djece od 14, 15 i 16 godina. To je osjetljivo razdoblje adolescencije u kojem korak po korak napuštaju sigurnost djetinjstva i preuzimaju odgovornosti odraslih, rekao je Leo Šarić Beklija, direktor HNK Primorac.
Bivši ovisnici u Cenacolu sami proizvode hranu, šiju odjeću, rade u vrtu, sa životinjama, sve uz puno molitve i razmišljanja. U zajednici nema televizije, radija i interneta, ne puši se i ne pije. Međutim, niti jednom od mladića, kako kažu, to ne nedostaje jer su pronašli nešto više, a to je vjera u Boga.
– Život u zajednici je jednostavan, ali bogat. Živi se konkretna molitva utemeljena na iskrenom prijateljstvu. Učimo voljeti i živjeti život, naglasio je jedan od štićenika, dodajući kako se uzdržavaju sami svojim radom i Božjom providnošću.