Novac od prodaje lignji darovat će se potrebitim Privlačanima

Slika korisnika admin
Branko BOŽIĆ

Ekipa ¨Sika¨ s ulovljenih 12 liganja teških 1,741 kilograma u sastavu kapetan Marijan Buškulić i posada Nada Stulić i Marko Surić pobijedila je na šestoj po redu humanitarnoj lignjadi, održanoj u subotu u Privlaci pod nazivom ¨Goluža ulignja 2016¨. Pojedinačni pobjednik je Duško Begonja Dule.   

Manifestaciju je organizirala privlačka udruga Šijavoga predsjednika Mate Mustaća, dopredsjednika Šime Begonje Šedovca i tajnika Josipa Begonje, a sve pod pokroviteljstvom Općine Privlaka. Uz zvuke brodskih sirena na okupljalištu se našlo 12 posada s preko 30-tak sudionika i to ribolovaca profesionalaca, sportaša i rekrativaca, koji su na ovaj način u ova još uvijek teška financijska vremena, odricanjem od svoga ulova, željeli dati svoj osobni doprinos humanitarnoj manifestaciji. Ona će se pod nazivom ¨Fešta od uliganja¨ održati tijekom božićno-novogodišnjeg sajma, a svi prikupljeni novčani prilozi od prodaje pripremljenih ulovljenih liganja bit će putem Udruge Šijavoga predani kao dar najpotrebitijima mještanima Privlake.

Svakako najuzbudljivije je bilo prilikom vaganja ulova, kojeg se s posebnom pozornošću i ovog puta pratilo. Po onome što su obznanili suci Mate Mustać i Josip Begonja, ulovljene su 52 lignje ukupno teške sedam kilograma, što je poprilično lošiji ulov u odnosu na prethodne godine.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno