Zbog minute šutnje za Praljka vijećnici SDP-a i manjima ostali ispred ulaza

Slika korisnika valentinam
ŽIVA RASPRAVA
Zgrožen sam politikom HDZ i tražim stanku od 10 minuta, kazao je Rudolf Dvorski (MODES) u ime Kluba vijećnika, te dodao "kako su HDZ- ove vlade predale naše generale, a nisu to trebale"
Zvonko KUCELIN
Živa je bila rasprava na Županijskoj skupštini

Uobičajeno burno i vrlo dinamično bilo je u utorak u prvom dijelu sjednice Županijske skupštine, koja je započela minutom šutnje za  sve poginule hrvatske branitelje, ali i generala Slobodana Praljka. Tijekom minute šutnje u Velikoj vijećnici nisu bili vijećnici SDP-a, ali i neki  predstavnici manjina koji su stajali ispred ulaza.

- Zgrožen sam politikom HDZ i tražim stanku od 10 minuta, kazao je  Rudolf Dvorski (MODES) u ime Kluba vijećnika, te dodao "kako su HDZ- ove vlade predale naše generale, a nisu to trebale". Marko Pupić Bakrač s  liste Akcije mlade je naglasio kako se nije poštivala želja generala Praljka  koju je on u svojoj oporuci iskazao, te se pridružio zahtjevu o stanci koju  je zatražio Dvorski.

Vijećnik Ante Rubeša iz Akcije mladih se osvrnuo se na  tzv. "lex šerif"  za koji je ustvrdio "kako je  donesen da bi kriminalci u lokalnim upravama bili nedodirljivi" i dodao kako je na djelu "smrt demokracije".

- Počela je katastarska izmjera u mojoj Pridragi, ali još uvijek niti jedna  čestica nije uknjižena, rekao je vijećnik Drago Čulina  izabran s liste  MODES-a.

- Meni je na sudu rečeno da će se to riješiti za 15-20 godina. Mislim da  je cijena prevelika jer sam  izračunao kako će mi trebati više od 56 tisuća  kuna za sve čestice, a da sve te čestice ne vrijede 20 tisuća kuna, naglasio  je Čulina kojem je župan Božidar Longin odgovorio kako nije zadovoljan  radom suda, ali i s ažuriranjem katastarskih izmjera o čemu je bilo govora i na nedavnom susretu župana s predsjednikom Vlade Andrejom  Plenkovićem.

HDZ-ova Jadranka Grabić upitala  hoće li dječji vrtić u zgradi Poliklinike biti otvoren i za drugu djecu, a ne samo onu zaposlenika Opće bolnice Zadar, te hoće li vrtić imati odvojeni ulaz. Njezin stranački kolega Željko Šoša (HDZ)  zatražio je, pak,  odgovor vezan uz stanje Poliklinike nakon rujanskih poplava.

- Vrtić  će biti za svu djecu, a svakako će biti ulazom odvojen od onih  koji budu dolazili u ovu zdravstvenu ustanovu. Moram  pohvalio JVP Zadar za trud oko saniranja stanja u Poliklinici nakon poplave u rujnu. Sanacija, na kojoj se i uštedjelo,  trebala bi biti završiti do Nove godine, odgovorio je  Longin dodajući kako će se  od Tri kralja  početi s useljavanjem  opreme.

Vijećnik Pupić Bakrač   zatražio je pojašnjenje vezano uz njegovu prijavu o navodnim nezakonitostima u Zavodu za hitnu medicinu, ali i o kineskim ulagačima koji su dolazili kod bivše direktorice Zračne luke Zadar Irene Ćosić, a za što je, kaže, potrošeno više od 230 tisuća kuna ZLZ- a. Ovog vijećnika je zanimalo i zašto je župan  Longin zatražio popis svih  zaposlenika koji dobivaju plaću iz županijskog proračuna, te radi li se o  eventualnom povećanju učinkovitosti zaposlenih ili o novom uhljebljivanju.

- Došlo je do promjene u Upravnom vijeću Zavodu za hitnu medicinu,  pa očekujem uskoro i njihovo izvješće. U Zračnoj luci  Županija  ima samo jednog predstavnika, a što se tiče ulaganja kineskih ulagača, kineski  veleposlanik u RH kazao mu je da oni surađuju samo s državom, a ne i  privatnim investitorima, poručio je Longin.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno